≫ 

Darija Kisić odgovorila da li je doneta mera o proširenoj upotrebi kovid propusnica

Sednica Kriznog štaba održana je u Palati Srbija

  • 14
kovid propusnica vakcinisani pasoš Kovid propusnica / Foto: CHROMORANGE / Alamy / Alamy / Profimedia

Kovid propusnice imaju veoma značajan efekat kada je u pitanju podsticanje mladih na imunizaciju, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević posle sednice Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa. Nije donesena mera o proširenoj upotrebi kovid propusnica, precizirala je ona.

Podsetimo, mediji su juče spekulisali da će medicinski deo tražiti da se produži važenje kovid propusnica u ugostiteljskim objektima od 18 sati, ali da se uvede i u ostale zatvorene prostore, kao što su ustanove kulture.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl izjavio je juče da se zalaže za kovid propusnice, pošto je to način da se omogući veći kapacitet za sve ustanove kulture i da se podstakne vakcinacija.

- Sada imamo vakcinisanje. To je kao kad vam neko prepiše lek, a vi pijete po svom. Obavezna vakcinacija je, pretpostavljam, putokaz za dalje. Lično sam pristalica obavezne vakcinacije. To je jedini način da ovo sa koronom prođe - istakao je Karl, učestvujući na stručnoj tribini "Korona vs kultura" u Domu omladine Beograda.

Video: Nove mere za praznike? Kisić-Tepavčević predočila odluke Kriznog štaba

Ranije je dr Predrag Kon, član Kriznog štaba, podsetio da je lekarski deo zatražio 24 sata kovid propusnice, ali i da raspust krene ranije zbog dolaženja naših ljudi iz inostranstva pred Božić.

Današnji presek

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 2.180 novih slučajeva korona virusa od 16.034 testirana uzorka, a preminula su 53 pacijenta.

Na bolničkom lečenju nalazi se 3.884 pacijenata od kojih 191 na respiratoru.

Video: Da li omikron virus preti Srbiji? Kisić-Tepavčević pojasnila o kakvom virusu se radi

Od početka pandemije u Srbiji je ukupno registrovano 1.257.025 pozitivnih slučajeva, testirano je 6.830.241 osoba. Od posledica infekcije preminulo je 11.744 kovid pacijenata a procenat smrtnosti je 0,93.

Video: Poznato kada će biti zimski raspust: Kisić-Tepavčević o novim merama Kriznog štaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sparta97

    1. decembar 2021 | 16:40

    После оног скупа у Арени, не интересују ме никакве пропуснице, баш ми интересује ко ће ме избацити из кафића

  • Euforija

    1. decembar 2021 | 16:33

    To bese ona sto je avanzovala preko kriznog staba,munistra za rad i zaposljavanje, do clana SNS-a. Da nezaboravimo i njenog muza cija je firma usla u dil za drzavne tendere.

  • Zeljko

    1. decembar 2021 | 18:23

    ministarka - manekenka !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA