≫ 

Tiodorović: 92,3 % pacijenata u bolnicama nije vakcinisano protiv korona virusa

Tiodorović je dodao da, prema podacima u koje je imao uvid, među mlađim osobama koje su preminule od zaraze korona virusom nema imunizovanih

  • 31
Krizni štab Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je 92,3 odsto zbrinutih u kovid bolnicama u Srbiji nevakcinisano protiv korona virusa.

- Od onih koji su završili fatalno, skoro trećina se odnosi na ljude koji su se vakcinisali, ali podvlačim da su to starije osobe, sa više od 75 godina. Moram da naglasim i to da su najčešće primili vakcinu "Sinofarm" - kazao je Tiodorović za Radio-televiziju Srbije, a prenosi Beta.

Tiodorović je dodao da, prema podacima u koje je imao uvid, među mlađim osobama koje su preminule od zaraze korona virusom nema imunizovanih.

Video: Poznato kada će biti zimski raspust: Kisić-Tepavčević o novim merama Kriznog štaba

On je rekao da nije potrebna panika zbog novog, "omikron" soja korona virusa i da ona nije opravdana.

- Sve što iz časa u čas dobijamo iz svetskih institucija govori da nema opravdanja za paniku, ali ima za oprez i pažnju za ovaj soj - kazao je on.

Tiodorović je istakao da masovna okupljanja nisu dobra, bez obzira na „stranu“ i povod i naglasio da se tako prave rizične situacije u zatvorenom prostoru, bez držanja odstojanja i zaštitnih maski.

- Najveću cenu toga će platiti nevakcinisani i stariji sa teškim hroničnim oboljenjima - dodao je on.

Video: Da li omikron virus preti Srbiji? Kisić-Tepavčević pojasnila o kakvom virusu se radi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Icka

    1. decembar 2021 | 19:51

    Ceo moj kolektiv, 70% vakcinisanih, svi vakcinisani dobili koronu. Simptomi jaci nego prvi put. Po 3, 4 nedelje ih nema na poslu. Tako da, ovo su gnusne lazi za koje treba pravno da odgovas!

  • Lale

    1. decembar 2021 | 19:32

    Kakva LAZ??? Pa Kon je rekao pre par dana, da je svaki treci vakcinisan u bolnici!!! Vas treba pod hitno pred lice pravde izvesti...

  • Mali Poštar

    1. decembar 2021 | 19:10

    Kakva laž!!!.. imam mnogo vakcinisanih prijatelja, poznanika, itd.. koji su u zadnjih par meseci skoro svi potrevili bolnicu, a par njih je nažalost i izgubilo živote... svi uredno vakcinisani i revakcinisani..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA