≫ 

Strahinja na neobičan način čuva sećanje na svoju baku: Na nju ga asociraju praznična svetla

Njegova kuća nije bila okićena samo 2017. godine, kada mu je baka preminula

  • 0
Strahinja Ševo, Zrenjanin, novogodišnji ukrasi

Printscreen: YouTube/I love Zrenjanin

Često zbog uspomene na drage ljude negujemo njihove običaje i tradiciju. Tako 16-godišnji Strahinja Ševo iz zrenjaninskog naselja Zeleno Polje, u znak sećanja na svoju baku, svake godine pred praznike okiti kuću i dvorište baš onako kako je ona to nekada radila.

- Idejni tvorac ovakvog načina ukrašavanja je bila moja baka, a ja sam bio pomagač. Ukrašavali smo prozore i prostor oko kuće. Veći deo materijala koji i sada upotrebljavam je ona kupila, kao što su irvas, svetleći Deda Mraz i zvezde. Baka je to donosila iz svih država koje je posetila - objašnjava je Strahinja za portal I love Zrenjanin.

Njegova kuća nije bila okićena samo 2017. godine, kada mu je baka preminula. Nakon toga je odlučio da sam nastavi tradiciju kako bi očuvao sećanje na nju.

- Upotrebljavam sve što imam, a nekoliko stvari sam i dokupio. Meni lično su najzanimljiviji detalji koje je ona kupila. Koristim veliki broj sijalica koje montiram oko kuće i u dvorištu. Prošle godine je ukupna dužina sijalica bila jedan kilometar. Ove godine nisam siguran kolika je dužina sijalica, pošto sam izmenio koncepciju. Možda ima i više od kilometra jer sam, između ostalog, dodao i ovo "nebo" od sijalica u dvorištu- dodaje.

Kako objašnjava, identične su ostale jelkice na ulici, a tri u dvorištu su nove.

- Dodao sam i nove detalje oko vrata, u dvorištu i u samoj kući. Sa pripremom sam počeo početkom novembra, što je uključivalo proveru sijalica, funkcije i sve ostalo, kako bi sve izgledalo upravo ovako - Ističe Strahinja.

Video: Ukrašena kuća u Kočinom Selu kod Jagodine atrakcija u čitavom kraju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA