≫ 

"Do sledeće jeseni biće obnovljen Dom kulture u Srbobranu"

Pokrajinska vlada priprema i izvodi rekonstrukciju kulturnih centara i domova kulture širom Vojvodine, u Ravnom Selu, Velebitu, Golubincima, a kruna našeg rada, kada je reč o projektima u ovoj oblasti, jeste rekonstrukcija Studija M, ki izgradnja Muzeja 20 21 - istakao je Igor Mirović

  • 0
Igor Mirović, Dom kulture Srbobran

Foto: APV RS

Do jeseni sledeće godine Dom kulture u Srbobranu dobiće novo ruho – potpuno obnovljen stari objekat i dograđen novi, najavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova na kompletnoj rekonstrukciji ovog doma kulture.

Za prvu fazu radova, koja obuhvata obnovu Zadružnog doma, koji nije bio u upotrebi skoro deceniju, a koji će biti prenamenjen i ustupljen Domu kulture, Pokrajinska vlada izdvojila je 40 miliona dinara.

- Postigli smo dogovor da odmah nakon usvajanja budžeta za narednu godinu izdvojimo i sredstva i za drugu fazu radova na ovom projektu. Pokrajinska vlada priprema i izvodi rekonstrukciju kulturnih centara i domova kulture širom Vojvodine, u Ravnom Selu, Velebitu, Golubincima, a kruna našeg rada, kada je reč o projektima u ovoj oblasti, jeste rekonstrukcija Studija M, koji će ostati u svojoj funkciji, ali u novom ruhu, kao i izgradnja Muzeja 20 21, za šta smo već opredelili sredstva u narednoj godini - istakao je Mirović.

Prema njegovim rečima, samo ovi primeri pokazuju da su obezbeđena znatna sredstva za kulturne ustanove i poslenike, koji će imati kvalitenije uslove za rad.

Predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački rekao je da će tradicionalne manifestacije kojima se Srbobran ponosi završetkom ovog važnog projekta konačno dobiti Dom kakav zaslužuju.

- Srbobranci su dugi niz godina čekali obnovu ovog objekta koji je izgrađen 1955. godine. Dom kulture biće na ponos svim građanima naše opštine i za manje od godinu dana imaćemo mesto okupljanja naših žitelja - rekao je Debeljački.

Obilasku radova prisustvovala je i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA