Proglašeni pobednici Univerzuma - Od prenosive laboratorije do proizvodnje ekološkog materijala

Sedam inovativnih timova dobiće finansijsku podršku i još mnogo mogućnosti u okviru startap akceleratora koji su pokrenuli Univezitet u Beogradu i kompanija Mozzart

  • 4
Projekat Univerzum, Mozzart

Foto: Soultime media

Proizvodnja ekoloških materijala koji mogu da zamene plastiku… Prenosiva laboratorija, platforme za osobe sa invaliditetom, privatne časove, aplikacije za kućne ljubimce, sportiste i rekreativce, plaćanje… To su nagrađene ideje sa startap akceleratora Univerzum, koji su pokrenuli Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart, uz podršku ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja!

Inovatori iz 15 ekipa su tokom trodnevnog Bootcamp-a dobili priliku da usavrše svoja znanja kroz niz stručnih predavanja i na kraju da predstave svoje ideje, a komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva prosvete, Univerziteta i Mozzarta odabrala je sedam najboljih startapova. To su:

1. mesto: SOMA BioWorks

2. mesto: Perun lab

3. mesto: Klik Cash

4. mesto: Inclusio DOO i EasyPass

5. mesto: SportUp5 i Pet Travel Advisor Solutions

Kompanija Mozzart izdvojila je fond od 25.000 evra, pa će pobednici podeliti tu finansijsku pomoć, dobiće mogućnost da besplatno koriste Coworking prostor u centru Beograda. Pored toga, dobiće šansu za veću investiciju jer ih očekuje Pitch sa investitorima na kraju programa.

Najboljih sedam nastavljaju svoj razvojni put kroz ovaj akcelerator, a utisak svih njih je da je najveća vrednost ovog projekta saradnja sa mentorima koje Univerzum okuplja. Više od 50 domaćih i stranih stručnjaka biće predavači i mentori najboljim startapovima, a među njima je i ceo jedan Mozzartov tim. Svi oni će svojom ekspertizom pomoći u daljem rastu i razvoju startapova.

Odabrani stručni mentori su već od prvog dana Bootcamp-a pružili pomoć u savladavanju svih početničkih izazova, a na samom otvaranju programa dobili su podršku i od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mozzart Bet (@mozzartbet)

 

Za uspešno lansiranje startapova potrebna je velika podrška države, akademske zajednice i privatnog sektora, a inovativni timovi su sve to dobili u okviru projekta Univerzum.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    2. decembar 2021 | 15:43

    Bravo!!! Ovo je vest!

  • sale

    2. decembar 2021 | 20:14

    Dajte pametnoj deci da ostanu ovde

  • Sramota

    2. decembar 2021 | 18:21

    A za, inače beskorisne, sportiste kod osvajanja prvog mesta na Olimpijadi ili drugim takmičenjima 70 000€.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA