≫ 

U Subotici niz prijava o trovanju životinja: Neko posipa otrov, građani strahuju za decu

Građani mole nadležne da preduzmu nešto kako se trovanje ne bi ponovilo

  • 6
pas, trovanje, šetnja foto: pixabay.com

U samo nekoliko dana u Željezničkom naselju u Subotici desio se niz prijava o trovanju životinja.

Kako piše portal Subotica, na društvenim mrežama javljali su se stanovnici ulica Koste Trifkovića, Vinogradarske i Hajduk Stanka, kojima su otrovani psi i mačke.

Kako tvrde stanovnici, neko im je otrov ubacio u dvorište, a kako se najverovatnije radi o žutom prahu kreozanu koji je opasan i za ljude, strahuju i za decu i mole nadležne da preduzmu nešto kako se trovanje ne bi ponovilo.

U Ulici Koste Trifkovića otrovano je nekoliko pasa. Poslednji slučaj desio se juče popodne, kada je nastradalo i sedmomesečno štene porodice Živić. Pas je povraćao, a jutros je kod veterinara i uginuo. Otrov je neko ubacio u njihovo dvorište, jer štene nije izlazilo, priča Mila Živić i dodaje da su i u kući pored otrovana dva psa.

- Sinoć, oko 18 časova, primetili smo da se čudno ponaša, da leži i da je miran. Nakon toga je počeo da povraća i jutros smo ga odveli kod veterinara, gde su konstatovali da je najverovatnije pas otrovan. Ne znamo koji otrov je u pitanju, sumnja se na nekoliko, i kad budemo uradili obdukciju, znaćemo šta je u pitanju i šta se tačno desilo sa psom, ali ono što znamo, jeste da se u komšiluku dešavaju slični slučajevi - kaže Mila.

Malo više sreće imao je mačak Gricko iz Vinogradarske. On je otrov pojeo u nedelju poslepodne na travnjaku ispred kuće, a njegovi vlasnici su ubrzo videli da nešto nije u redu i reagovali, što mu je i spasilo život.

- To je bilo negde posle 16 časova. Pre toga nije ni bilo bačeno, jer bi neko od komšija video i moj suprug, koji hrani pse par kuća dalje, on je išao da ih hrani i nije video. Kad se vratio, posle 20 minuta je Gricko došao već ispovraćan i sav je u žutom bio. Odmah smo nazvali veterinara i u 18 časova smo ga odneli i verovatno mu je to i spasilo život, što smo na vreme reagovali - priča Sanda Pap.

Ima tu mnogo i mačaka lutalica i ko zna koliko ih je dosad stradalo, a da niko nije prijavio, dodaje Sandra. U međuvremenu, meštani ovog dela grada strahuju ne samo za svoje ljubimce, već i za decu koja isto tako vrlo lako mogu da pojedu otrov koji neko namerno baca.

- Ima dosta dece i ono što znamo, jeste da je sigurno neki insekticid u pitanju ili neki otrov koji je opasan i za ljude. Jednostavno se bojimo - naglašava Mila.

- Mi smo tu, svi kontrolišemo redovno, životinje su zatvorene, a do će tako moći da bude, ne znam. Ne možemo ni decu pustiti u dvorište, ni ništa. Ja imam dvoje dece i sad treba da ih pustim? Otkud znam šta će oni pipnuti, a da u tom trnutku ne pogledam. Da li treba dete da se otruje, odrastao čovek? Dovoljno je da se udahne taj prah, toliko je jak otrov i to je zakonom zabranjeno, a ni to mi nije jasno, ko to prodaje i gde se to nabavlja? I to treba saznati - dodaje Sandra.

Trovanje je prijavljeno policiji, a Mila i Sandra se nadaju da će se krivac ubrzo pronaći, te da će se trovanju ljubimaca stati na kraj.

Video: Svinjskim mesom truju pse po Lazarevcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS-1

    2. decembar 2021 | 16:39

    Vežite pse i mačke da ne smetaju ljudima i trovanja neče biti,ne moraju da pasu travu.

  • MRK

    2. decembar 2021 | 19:20

    Roditelji ne strahuju, jer ne uče decu da bilo šta vide na travnjaku ili trotoaru stavljaju u usta. To strahuju novokomponovani kučkari koji spavaju sa kučićima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA