≫ 

Ne krećite na put preko ove planine: Sneg intenzivno pada na Goliji, Zlatiboru, i Tari

Mehanizacija je već na terenu

  • 0
Sneg, Zlatibor, Tara, Golija

Foto: RINA

Sneg na teritoriji opština Ivanjica intenzivno pada od ranih jutarnjih sati. Za sada su svi putevi prohodni, ali nadležni apeluju da vozači bez preke potrebe ne kreću na put preko Golije koji vodi ka Novom Pazaru, jer deonica Preko Brdo - Odvraćenica je jedna od najkritičnijh i koja je samo prošle zime zavejala na desetine automobila.

- Ekipe su u pripravnosti, jer ukoliko sneg nastavi da pada ovim intezizetom vozačima u tom pravcu može doneti brojne teškoće. Na prevoju preko Odvraćenice najveći problem pravi vetar koji samo za nekoliko minuta pravi smetove visoke nekoliko metara i često se baš tu neko od vozača zaglavi u snegu. Apelujemo na sve koji idu ka Novom Pazaru da to čine preko Javora i Sjenice ili da idu na Ušće i ne koriste ovaj pravac - rekao je za RINU Vitomir Arsović iz preduzeća Ivanjica Putevi.

Kiša u Zlatiborskom okrugu prelazi u sneg i za sada svi putni pravci su prohodni ka Novoj Varoši, Sjenici i Bajinoj Bašti preko Kadinjače.

Sneg, Zlatibor, Tara, Golija

Foto: RINA

- Podigli smo nivo mehanizacije na drugi stepen, uključili više mašina za čiščenje i spremno čekamo najavljene padavine. Imamo dovoljno svih agegata koji su neophodni kako bi se saobraćaj odvijao nesmetano - kazao je za RINU, Leko Korićanac.

Sneg intenzino pada i na i Tari. Nekoliko centimetara belog pokrivača već se nalazi na kolovozu, zato se još jednom na sve vozače apeluje da ne kreću na put bez zimske opreme.

- To se pre svega odnosi na vozače iz Crne Gore koji zbog drugačijih vremenksih uslova na put krenu sa letnjim gumama, a preko Zlatibora dolazi do poprečivanja u snegu i pravi se kolaps u saobraćaju - rekao je Korićanac.

Video: Drama na Goliji: Satima trajala borba da se tri osobe izvuku iz nanosa visokih preko jednog metra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA