Pokrajinska vlada nagradila najuspešnije učenike i njihove mentore

Troje darovitih učenika dobilo je specijalne nagrade s novčanim iznosima, dok je njih 70 dobilo diplome s pojedinačnim novčanim nagradama. Diplome i novčane nagrade dobilo je i njihovih 60 mentora, a dodeljene su i pohvale za 144 učenika

  • 0

U Pokrajinskoj vladi danas su uručene diplome i nagrade najuspešnijim učenicima i njihovim mentorima sa teritorije AP Vojvodine "Talenti 2021" za vrhunske rezultate postignute tokom protekle školske godine na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.

Troje darovitih učenika dobilo je specijalne nagrade s novčanim iznosima, dok je njih 70 dobilo diplome s pojedinačnim novčanim nagradama. Diplome i novčane nagrade dobilo je i njihovih 60 mentora, a dodeljene su i pohvale za 144 učenika.

- Vi ste slika naše budućnosti. Srećni smo što imamo darovite učenike koji tokom školovanja ostvaruju izuzetne rezultate jer će upravo oni jednog dana, svojim znanjem, radom, odgovornošću i stvaralaštvom, voditi ovu zemlju i graditi naše društvo u budućnosti - rekao je predsednik Mirović.

On je naveo da je dužnost i obaveza Pokrajinske vlade i celog društva da podstiču trud i znanje najuspešnijih i najboljih.

- Na ovaj način želimo da motivišemo đake da nastave vredno da uče, da podstaknemo njihovo stvaralaštvo kako bi i kasnije, na fakultetima, postizali vrhunske rezultate - izjavio je Mirović, istakavši da je plan da u narednoj godini za ovu namenu bude izdvojeno znatno više sredstava.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA