Najnovija prognoza meteorologa: Sneg početkom sedmice, pa otopljenje, evo kad stiže pravo zahlađenje

Verovatnoća za konkrentije zahlađenje nazire se tek posle 18. decembra

  • 0
dečak sneg grad hladno

Foto: Pixabay

Profesor geografije i metorolog Marko Čubrilo objavio je najnoviju vremensku prognozu prema kojoj će sutra biti malo toplije, ali uz novo naoblačenje sa padavinama.

Kako predviđa, početkom naredne nedelje biće hladnije uz moguću pojavu kratkotrajnig snega i u nizijama. Drugi deo nedelje donosi otopljenje, a za naredni vikend je moguće novo zahlađenje. Za sada se verovatnoća za konkrentije zahlađenje nazire tek posle 18. decembra.

- Drugi dan vikenda donosi novo naoblačenje, ali i manje otopljenje, posebno na jugoistoku regiona. Od poslepodneva padavine se očekuju nad većim delom regiona, snežna granica na zapadu biće oko 500 metara nadmorske visine (mnv), a na istoku i do 800 mnv. Početkom sledeće nedelje hladnije uz povremene padavine i pojava snega bi bila moguća i u nizijama, ali za sada deluje da će samo planine preko 600 mnv imati konkretniji snežni pokrivač - piše Čubrilo.

Kako dodaje dalje, vetar će prvo u nedelju na kratko okrenuti na južni, dok bi u prvom delu sledeće nedelje trebalo da bude pojačan severni.

- U drugom delu naredne nedelje ponovo otopljenje i to posebno nad južnim i središnjim predelima gde će maksimum biti i oko 9 stepeni Celzijusa. Na zapadu hladnije uz maksimum oko 4 stepena Celzijusa. Dalji razvoj sinoptike je jako upitan, za naredni vikend je ponovo moguće prolazno zahlađenje, ali bi snega verovatno, barem nekog ozbiljnijeg i dalje uglavnom bilo preko 500 mnv. Posle 18. decembra sinoptika bi trebalo da krene u pravcu konkretnijeg zahlađenja - objasnio je meteorolog.

Naredni dani donose vrlo pomenljivo vreme, ali će se sneg, barem obiljniji, za sada verovatno držati predela preko 700 mnv, zaključuje Čubrilo.

Video: Autobus sleteo s puta blizu Kremne: Kolaps na putu, šleper se preprečio na magistrali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA