≫ 

Zbog havarije povremena isključenja struje na severu KiM

Meštani naselja Rudare su bili dva sata bez električne enrgije zbog preopterećenosti trafostanice kod pekare

  • 0
Mammatus oblak, oblaci, oluja, nevreme, struja , dalekovod

Foto: Shutterstock

Posle havarije na glavnom vodu “Enertgetike” u opštini Zvečan i sve češćih kvarova na niskonaponskoj mreži u Kosovskoj Mitrovici, Elektrodistrubucija sever je primorana da vrši povremena isključenja zbog rasterećenja mrežnog postrojenja na severu Kosovske Mitrovice.

Glavni dispečar za održavanje mreže Zoran Obradović kaže za Radio Kosovska Mitrovica da je ogromna potrošnja u ovom trenutku i da pojedine trafostanice ne mogu da izdrže, pa dolazi do preopterećenja i ispadanja iz sistema snabdevanja strujom.

Meštani naselja Rudare su bili dva sata bez električne enrgije zbog preopterećenosti trafostanice kod pekare.

"Slična je situacija i u ostalim gradskim i prigradskim zonama, tako da su isključenja radi rasterećenja neminovna, a ukoliko se ne smanji potrošnja i troši racionalnije, ove zime ćemo imati mnogo problema i ne znamo kako ćemo prezimeti'', kaže Obradović.

Uputio je apel potrošačima Kosovske Mitrovice, Zvečana i okoline da smanje potrošnju i imaju razumevanja za nastalu situaciju.

Visokonaponski kabl u centru Zvečana je privremeno saniran i dok se ne izvrši zamena može ponovo doći do havarije, naglasili su na sastanku sa građanima u četvrtak, direktor Energetike Dragoslav Milošević i gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA