≫ 

U svakoj 5. kobnoj nesreći učestvovao vozač pod dejstvom alkohola: Od danas pojačana kontrola

Broj ovih prekršaja u konstantnom porastu

  • 11
Pijan vozač automobila, vozač u alkoholisanom stanju

Foto-ilustracija: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas do 12. decembra sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ova međunarodna akcija će početi danas u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL - Mreža saobraćajnih policija Evrope, saopštio je MUP.

Tokom sprovođenja akcije, saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

U svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Srbiji učestvovao je vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj pomenutih prekršaja u konstantnom porastu.

Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i oko 1.400 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, naveo je MUP.

Video: Voz praktično odneo u automobil: Vozač se provlačio ispod rampe sa 1,22 promila alkohola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Statistika

    6. decembar 2021 | 10:41

    Pokazuje, da su trezni opasniji u saobraćaju.

  • KS

    6. decembar 2021 | 10:43

    Pa eto, tek svaki peti, svi ostali su bili trezni. Ko je tu onda rizičniji?

  • panic

    6. decembar 2021 | 11:18

    u svakoj 2 a ne 5 i plus vozaci koji su zaštićeni od svojih očeva takvih 50% divljaju po svojim mestima a policija im nesme nista jer ce biti suspendovani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA