"U sobi je pritajeni đavo": Samohranoj majci 3 dece izgorela kuća. Kupila je pre 3 meseca, odžačar bio pre 2

Jelenu je probudilo pucketanje koje je dolazilo sa tavana, dok je spavala u prizemlju kuće

  • 10
Sremska Mitrovica, požar, porodica Đokić Foto: Privatna arhiva

Jelena Đokić (31), samohrana majka troje dece iz Sremske Mitrovice, ostala je bez krova nad glavom, nakon što je pre tri dana, u njenoj tek kupljenoj kući, izbio požar.

Dečica stara 6, 9 i 12 godina, kako priča njihov deda, Jelenin otac, Neđika Đokić, srećom nisu bila kod kuće, a njihovu majku je probudila vatrena stihija.

- Spavala je kada ju je probudilo pucketanje koje je dolazilo sa tavana, najpre joj se učinilo kao da nešto hoda po tavanu, a zapravo je to crep koji je goreo padao. Odmah je skočila, i kada je shvatila šta se dešava, pozvala vatrogasce, a oni su se, ne znam kako, u roku od minuta pojavili - prepričava Neđika.

Požar je gašen čitava dva sata, ali su Đokići uspeli da sačuvaju nameštaj. Izgoreli su, pak, svi zidovi, a procena je da će ovoj porodici biti potrebno oko 5.500 evra da se sve renovira.

- Pre tri meseca je ćerka kupila kuću, deca se taman navikla, sve smo sredili, okrečili, uredili... Čak je pre dva meseca došao odžačar i očistio dimnjak, u dnevnoj sobi ima kaljavu peć, a to je pritajeni đavo. Eto, ispostavilo se da je upravo odžak bio uzrok požara - priča Neđika.

Priznaje da je iznenađen lepim i humanim gestovima ljudi koji su se dosad javili da im pomognu.

- Nisam navikao da mi pomažu, uvek sam ja bio taj koji bi se nekom našao. Ipak, ono što je najvažnije je da su mi deca dobro, da niko nije povređen. U svetu materijalnog, oni su jedino pravo blago. Srećom se ćerka na vreme probudila, zahvalan sam što su svi dobro - sa puno ljubavi priča naš sagovornik.

Dečica i Jelena sada su kod njenog oca, ali žele da se što pre vrate u svoj dom.

Od građevinskog materijala, potrebno je: polovne drvene grede oko 15 kom, crep vinkovački oko 450 kom, rigips ploče 8 kom, profili, laminat za oko 70 kvadrata koji je potpuno upropašten, 100 kvadrata USB ploča, mineralna vuna i ostalo.

Ukoliko želite da pomognete Jeleni i njenoj deci, to možete učiniti putem računa: 340-32211581-79, Erste banka.

Video: Ovakav požar se u Obrenovcu ne pamti: Vatrogasci čiste ruševinu a dim se i dalje diže

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bambi

    7. decembar 2021 | 20:37

    Cekaj te malo. Ako deca imaju oca, ako otac ziv i stara se o deci u bilom kom pogledu, kako majka moze da bude samohrana? Mislim da je koriscenje ovog termina ponizavanje oceva i teranje inata. A propo cinjenici u preko 90% slucajeva ocevi ne samo da izdrzavaju svoju decu vec i bivse supruge. Mislim da ovo nije korektno.

  • Шешир

    7. decembar 2021 | 16:35

    У оџаку.

  • NKC

    7. decembar 2021 | 16:00

    Osiguranje joj nije trebalo,to treba da je obavezno za sve blasnike kuća i stanova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA