≫ 

Mirjana je majka hrabrost: Osim ćerkice (5), ima i dvojke i trojke, bogatijih u grdeličkom kraju nema

- Ništa bez svekrve, ona mi pomaže, pomaže nam prababa naša Branka i nas tri čuvamo njih šest - kaže Mirjana Dimitrijević iz Velike Sejanice kod Grdelice, majka šestoro dece

  • 19

Mirjana Dimitrijević iz Velike Sejanice kod Grdelice letos je na svet donela trojke, a kod kuće su je čekali petogodišnja ćerkica i trogodišnji blizanci. U ovoj desetočlanoj porodici sreće ne nedostaje, ali strahuju za budućnost jer im je jedini siguran mesečni prihod 18.000 dinara pomoći za četvrto dete. 

Pune žice dečjeg veša i obuće pred vratima, a iz kuće ne dopiru ni plač ni graja, kao da u ovom skromnom, složnom domu ne raste šestoro mališana. Iako joj ruke ni na tren nisu prazne, dvadesetšestogodišnja majka Mirjana osmeh sa lica ne skida.

- Ništa bez svekrve, ona mi pomaže, pomaže nam prababa naša Branka i nas tri čuvamo njih šest - kaže Mirjana Dimitrijević, majka šestoro dece, prenosi RTS.

Vladana, Sloboda i Anđelija ispunile su kuću radošću, ali i neizvesnošću. Jedini siguran mesečni prihod je 18.000 dinara pomoći za četvrto dete. Otac ih gotovo i ne viđa. Ne bira sezonske poslove u prestonici da porodici obezbedi najosnovnije.

- Jedno mleko košta 1.950 dinara, ono nam traje dan i onda svakog drugog dana kupujemo dohranu za njih - dodaje Mirjana.

A mnogo treba. Kuća stara, kupatilo nedovršeno, krevetac jedan za tri bebe.

- Da se opravi, da se to pristegne malo, da to ne duva na decu. Te prozore, to je još pokojni svekar stavljao - navodi Svetlana Dimitrijević, Mirjanina svekrva.

Petogodišnja Una i blizanci Vidoje i Vukan bili su nestrpljivi da otvore novogodišnje paketiće.

Upkos oskudici, kažu, bogatijih u grdeličkom kraju nema. Samo da je zdravlja, posebno za Slobodu, koja je zbog urođene srčane mane kući stigla poslednja.

Video: Žena heroj: Milica je odgajila preko pedesetoro dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stidite se

    7. decembar 2021 | 22:14

    Svi koji pisete lose komentare zena nije birala dvojke trojke to je Boziji dar

  • Srbin

    7. decembar 2021 | 23:20

    Bravo kraljice,svaka cast na tolikoj deci,kad sve ive muke prodju ti ces biti najbogatija,a vi sto lupate minuse na ovo bogatstvo,bolje pravite vi decu i velike porodice,na zapadu ko ima toliko dece ima sve i uopste se nepolemise o tome da li drzava treba da mu pomogne ili ne,sela su prazna nema nigde nikog,da su ovi nasi pravili decu na kosovu nebi bilo oteli nam,nego 10 na 1 i onda staces sam se iselis,kako da vi velike patriote i " satro akademski gradjani",koji imate po 40 godina a ni kuce ni mace i duvate travu i igrate soni,ili jedva po jedno dete,moj savet vam je PRAVITE DECU,prosek godina nam je toliko da polako nas nece biti,cinimi mi se oko 43,nek je ziva i zdrava majka i deci svu srecu zelim,ZIVELA MAJKA SRBIJA

  • KU

    7. decembar 2021 | 21:35

    Bogati su i imaju puno dece ali prihodi im mali pa trebaće pored bogatstva i pomoć,tako je to u Srbiji jer su ljudi patriote.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA