≫ 

Jovica je jedan od šest najboljih nastavnika u Srbiji: Zaljubljenik u kvizove, primenjuje ih u nastavi

U gimnaziji je organizovao i veliku "Poteru", gde su se "sukobili" nastavnici i učenici

  • 1
profesor, kvozovi

Foto: Printskrin/RTS

Profesor hemije Desete beogradske gimnazije Jovica Plavšić, jedan od šest najboljih nastavnika u Srbiji, kaže da đaci vole kvizove, na ekskurziji igraju Slagalicu, i da ga je to inpirisalo da ih primeni i u nastavi.

Kako prenosi RTS, Jovica Plavšić, profesor hemije Desete beogradske gimnazije, jedan je od šest dobitnika nagrade koju već osam godina dodeljuje Udruženje "Živojin Mišić". Kandidate prijavljuju kolege i bivši đaci, a u žiriju su najbolji nastavnici prethodnih godina.

U obrazloženju žirija se navode, kaže Plavšić, "Potera", kvizovi, Jutjub kanal, humanitarne aktivnosti.

Profesor Plavšić je zaljubljenik u kvizove, koje primenjuje i u nastavi.

- Meni je drago da RTS gaji kvizove u svom programu, da klinci na ekskurziji u autobusu igraju Slagalicu jedni protiv drugih i mene to inspiriše da to primenim u nastavi - istakao je profesor.

Krenuli su, kaže, od nekih jednostavnijih formi, a potom su u gimnaziji organizovali i veliku "Poteru", gde su se "sukobili" nastavnici i učenici.

Pobedili su učenici, navodi Plavšić, ali smatra da su ih nastavnici pustili, iako kažu da nisu.

- Pitanja su bila prilično teška, možda i teža od prave Potere. Pitanja su pisali bivši đaci, jer oni nisu imali kontakt sa sadašnjim đacima. Volim da povežem bivše i sadašnje generacije. Čak dolaze i mali maturanti da se nauče šta ih čeka u Desetoj beogradskoj gimnaziji", kaže profesor hemije.

- Ne samo da prikupljamo paketiće, nego ih i nosimo, sa sve pozorišnom trupom.

Kada je reč o humanitarnim aktivnostima, već je postala tradicija da učenici prikupljaju poklone kojima obraduju decu iz Doma "Moše Pijade".

Jedno odeljenje će pokloniti bicikl, ističe Plavšić.

- Mi ne samo da prikupljamo paketiće, nego ih i nosimo, sa sve pozorišnom trupom, bendom sa ozvučenjem - napominje on i ističe da i učenici koji su završili pre četiri, pet godina i dalje donose poklone.

Video: Učiteljica iz Novog Sada se takmiči za najboljeg nastavnika na svetu i nagradu od milion dolara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    8. decembar 2021 | 08:41

    I pricao o tome kako deci nije bitna ocena. Da zivimo u normalnoj drzavi neki bi morao to da uzme u obzir i da razmotri situaciju, mozda je nacin ocenjivanja znanja zastareo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA