≫ 

Dete (1) preminulo u bolnici u Leskovcu: Kontrola na odeljenju pedijatrije, čeka se obdukcija

"Ništa nije ukazivalo na to da će dete preminuti. Mi smo svi potrešeni"

  • 9
Bolnica, pacijent, dečak, dete Foto: Nuttapong WongcheronkitAlamy/Profimedia

Dete od godinu i po dana preminulo je pre 15 dana u Opštoj bolnici Leskovac na Odeljenju pedijatrije, ali uzrok smrti još je nepoznat, potvrdio je za juGmediu direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević.

Kako je naveo za Telegraf.rs, naložena je obdukcija koja je urađena u njihovoj ustanovi, ali određene analize moraju da budu obavljene na Klinici za patologiju UKC Niš.

- Naši patolozi su uradili obdukciju, na osnovu toga se ne može dati definitivan zaključak o uzroku smrti. Potrebno je uraditi patohistološku i toksikološku analizu pa su tkiva poslata u Niš koji ima ustanovu tercijarne zdravstvene zaštite i može da obavi te analize. Oni imaju mnogo posla, ti rezultati još nisu gotovi, čim ih dobijemo, kompletiraćemo nalaz. Kompletan nalaz dobiće i roditelji - kazao je Dimitrijević.

- Bez potvrde kompletnog obdukcionog nalaza ne možemo ništa da kažemo - dodao je.

Direktor Dimitrijević povodom ovog slučaja naložio je unutrašnju kontrolu i istragu.

Reč je o mališanu iz sela Stubla nadomak Bojnika koji je četiri dana proveo u bolnici sa maćehom, a primljen je sa upalom pluća, dehidratacijom i visokom temperaturom.

- Ništa nije ukazivalo na to da će dete preminuti. Mi smo svi potreseni. Pored deteta su, u trenutku tragičnog događaja, bili su i dežurni pedijatar i medicinsko osoblje - kazao je u izjavi za Rešetku Nebojša Dimitrijević.

Kako piše rominfomedia.rs, otac preminulog deteta će podneti prijavu protiv Opšte bolnice Leskovac jer sumnja na nemar lekara pedijatrije i medicinskog osoblja, ali, kako je kazao, "čeka obdukcijski nalaz sudske medicine u Nišu".

U ovom trenutku, u bolnici u Leskovcu boravi zdravstvena inspekcija, a Dimitrijević navodi da je poseta inspekcija rutinska i obavezna zakonom posle smrti svakog pacijenta.

Video: Nadljudska borba za život bebe u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    8. decembar 2021 | 09:49

    Doktori sa tog odeljenja su neradnici, nacelnica gleda decu sa razdeljine od 3m, totalni nemar I nerad. Osetili smo na svojoj kozi, dete smo dovodili oni nas vracali I pravili na lude. Sramota za zdravstvo.

  • Ja

    8. decembar 2021 | 10:17

    Lekari nisu normalni, kao da su Bogom dani, uglavnom se ophode prema ljudima kao prema stoci i leče nas kao stoku. Strašna je situacija u bolnici, tu niko ništa ne radi. Jadno dete što mu je život oduzet.

  • 8. decembar 2021 | 09:36

    Pre ce biti da je nemar oca i macehe. Nisu uvek lekari krivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA