≫ 

Spasioci Gorske službe od sutra na Kopaoniku: Dežuraju i pružaju pomoć skijašima i drugim posetiocima

Broj spasilaca će se povećavati kako se povećava broj skijaša

  • 1
Gorska služba spasavanja, Kopaonik

Foto: Gorska služba spasavanja

Spasioci Gorske službe spasavanja od sutra dežuraju na Kopaoniku gde se i zvanično otvara sezona skijanja.

Trenutno dežura pet spasilaca, a nova smena dolazi svakih nedelju dana. U skladu sa brojem skijaša povećavaće se i broj spasilaca GSS-a koji dežuraju.

- Sredinom meseca očekujemo da zimska dežurstva Gorske službe spasavanja počnu i na Staroj planini, a krajem meseca i na Zlatiboru i Divčibarama. Kao i svih prethodnih godina spasioci Gorske službe spasavanja dežuraće na planinama i pružati pomoć svima kojima je potrebna sve do kraja zimske sezone - saopštili su iz GSS-a.

Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovolјna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilј pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti lјudski život, pomoći čoveku u nevolјi, osnovni je zadatak ove službe.

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti Planinarskog saveza Srbije, dok danas službu sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci i skijaši. U svojim redovima služba ima lekare, doktore nauka, inženjere, pripadnike vojske, specijalnih jedinica policije, studente...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    9. decembar 2021 | 08:29

    Ja ne znam da postoji bolja sluzba od gss-a.....svaka cast momci.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA