≫ 

Ovo su deca koja se samo napolju igraju, ne znaju za Tik tok i igrice: Jedva dočekali sneg da naprave 2 Sneška

Vesela ekipa je iz Ražnja

  • 6
Ražanj, deca

Foto: privatna arhiva

Nisu sva deca prikovana za televizor i mobilne telefone. Sumnjate? Donosimo vam jedan lep dokaz.

Mala ekipica iz Ražnja, na jugoistoku Srbije, igra se samo napolju i, što bi stariji rekli, ne mogu ih uterati u kuću. Zato ne čudi što su prvi sneg dočekali da se do iznemoglosti grudvaju i igraju. I naravno, da naprave Sneška.

- To je družina koja je najčešće u parku. Deca koja obožavaju igru napolju i bez obzira na vremenske uslove, oni se uvek druže. Todor, Dara, Vasilije, Marko, Milica, Vukašin, Nikola, Jovan, Nemanja, Lenka - to je ekipa koja je napravila Sneška. Teta Maja, njihova velika drugarica, a pojedinima i mama, pomagala je i zabeležila sve to. Igranjac od skoro dva sata bio je odličan. Deca su uživala u igrama, grudvanju, valjanju u snegu - navodi se ispod fotografija koje su stigle Telegrafu.

Da nema puno ovakve dece, i da zaista svi treba da se zabrinemo, pokazuje između ostalog i to da je nakon poziva čitaocima da nam pošalju Sneška, ovo jedini koji je stigao.

Telegraf je juče pisao o medicinskoj sestri Biljani Pijevac koja je na prozoru Zdravstvenog centra Surdulica napravila Sneška Srećka i ulepšala dan i kolegama i pacijentima. Potom smo pozvali i druge da se oglase nekom lepom zimskom fotkom.

Nadamo da čarolija nije zamrla i da deca nisu na telefonima baš toliko da se retko ili nikada igraju u snegu.

Deco iz Ražnja, hvala vam, i samo tako nastavite. A mi pozivamo ostale da probaju da vas nadmaše. Čekamo još nekog lepog Sneška, da zajedno uživamo u snegu dok ga ima.

Video: Labrador jurca ispod snežnog pokrivača i luduje od sreće: Voli sneg više i od dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    9. decembar 2021 | 07:36

    Nekada je to bilo normalno detinjstvo a sada se divimo takvim izuzecima. 👏👏👏Deco i veliki pozdrav za vase normalne i zdrave roditelje

  • Zvele

    9. decembar 2021 | 08:14

    Ta da deca imaju normalne roditelje. Nedaju detetu telefon u šake kad je još u pelenama da bi ga smirili i posle nam je đavo kriv........

  • Petar

    9. decembar 2021 | 07:53

    Bravooo deco......i ja sam tako proveo detinjstvo od jutra do mraka napolju s drugarima sneg fudbal basket bicikle i nikad nisam bio bolesljiv da kucnem u drvo a i niko oko mene ovo danas je porazavajuce sta se radi s decom i sta deca rade.....to ce se svima obiti o glavu kao bumerang.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA