Dodeljene godišnje nagrade za Pokretače promena 2021

Važna priznanja su dodeljena u četiri kategorije

  • 3

Priznanje za pokretače promena slavi motivisane građane koji istrajavaju u naporima da poboljšaju živote svojih sugrađana u oblastima kao što su razvoj lokalne zajednice, pristup socijalnim uslugama, zagađenje životne sredine, dostupnost kulturnih sadržaja.

Laureati su nagrađeni u četiri kategorije. Prva je Saradnjom do promene koja daje primer dobre prakse i uspešne saradnje između javnih vlasti i organizacija civilnog društva, a nagrada je otišla u Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. U kategoriji Prvi glas građana, to jest kampanji koja je kroz svoje aktivnosti javnog zagovaranja pokrenula veliki broj građana oko nekog cilja, priznanjem se može pohvaliti Udruženje građana Volim Padinjak. U kategoriji Pohod na aktivizam, nagrada je otišla Ženskom solidarnom frontu Vranje i Uniji Treći Beograd. Nagrada u kategoriji Pokretač promena kao pojedinac ili pojedinka otišla je u ruke Zvezdani Luković i Milici Nikolić.

Događaj je organizovan u okviru projekta „Aktivni građani: bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju” koji podržava USAID, a sproveden je od strane BOŠ-a u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN) Srbija. Četvorogodišnja inicijativa pokrenuta u novembru 2018. godine ima za cilj unapređenje prakse javnog zagovaranja u civilnom društvu, prakse koje zastupaju interese lokalnih zajednica i aktivno uključuju građane u svoj rad.

U videu na početku teksta pogledajte kako je bilo na samoj dodeli priznanja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇨🇭🔊💥

    8. decembar 2021 | 17:21

    Dobro veče zemljaci,ala se lepo nagrađujete za postignute rezultate u uređenju države.

  • Koje crne promene

    8. decembar 2021 | 20:01

    Od 1945 . nista se nije promenilo

  • BG-1

    8. decembar 2021 | 17:16

    A šta se to promenilo a zasluga je ovih,neka neko odgovori ko je južnije od BG ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA