"Sreća je u malim stvarima": Mala Sofija po 1. put sama drži glavicu. Smeje se, maše i govori "Ćao!"

Devojčici je dijagnostikovana retka i teška bolest, spinalna mišićna atrofija, ali ona iznova i iznova pokazuje da je jača od svega

  • 0
Sofija Markuljević

Printskrin: Instagram/Stefan Markuljević

Dvogodišnja devojčica Sofija Markuljević iz Beograda pokazala je svetu da za nju ne postoje prepreke, uprkos bolesti - spinalnoj mišićnoj atrofiji, i možda ne tako sjajnim dijagnozama. Ova devojčica preslatkog osmeha i neodoljivog pogleda ubedila nas je, po ko zna koji put, da ona može sve.

Zbog bolesti, mala Sole, kako je roditelji zovu, nije mogla da pomera ručice, ni nogice, nije mogla da sedi samostalno, niti da drži glavicu. Ipak, na poslednjem video snimku koji je objavio njen otac Stefan Markuljević, Sofija je nasmejana, maše i po prvi put je uspela da glavu drži sama, dok leži potrbuške.

- Držim sama glavu, hej! To pre nisam mogla! Jesi rekla ćao drugarima? - čuju se na snimku Stefan i Sofijina mama Marija, a potom i Sole koja govori: "Ćao!".

Dok joj se roditelji obraćaju, ova divna devojčica se smeje, a na pitanje "jesmo srećni?", odgovara: "Da!".

- Mnogo puta ponovljena i već pomalo izlizana krilatica "Sreća je u malim stvarima" sa ovim videom dobija novu staru dimenziju - napisao je devojčicin tata u opisu videa.

Podsetimo, Sofija je septembra 2020. godine primila terapiju najskupljim lekom na svetu Zolgensmom, u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tamo je provela nekoliko meseci, a sve zahvaljujući humanim ljudima koji su joj pomogli da prikupi astronomskih 2.4 miliona dolara.

Sole sada može i da stoji, da pliva, a vozi i bicikl. Već zna da kaže pozamašan broj reči, i to ne samo na srpskom, već i na engleskom jeziku.

Video: Sofija se nakon 8 meseci terapije vratila kući: Smeje se, maše, priča...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA