Pomoć stiže u zavejano Dragačevo: Nafta se doprema za mehanizaciju kako bi se probili smetovi do svake kuće

Do kraja dana se očekuje da će 90% potrošača imati električnu energiju

  • 0
Ivanjica, Lučani, sneg Foto: Rina.rs

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije odobrilo je zahtev opštine Lučani koja je pogođena snažnim vremenskim nevremenom dodatne količine nafte kako bi uspela da izađe na kraj sa snežnim padavinama i pročisti sve neprohodne puteve na teritoriji opštine.

- Odobreno nam je 20 tona goriva za svu mehanizaciju koja već neprekidno pet dana na terenu i pokušava da se probije do svakog domaćinstva. Bez ove pomoći mnoga sela bi ostala odsečena od sveta. Očekujemo da ove količine nafte stignu do kraja dana, kako bi sutra dopremili do svih seoskih sredina gde su se meštani samo organizovali da očiste puteve, kao i našem javnom preduzeću za održavanje puteva. Veliko hvala načelniku sektora Luki Čaušiću koji je prepoznao probleme izazvane snegom i bez ove pomoći mnogi putevi u Lučanima ostali bi neprohodni - kazao je za RINU Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Pored problema sa neprohodnim putevima na teritoriji Dragačeva, veliki problem ove opštine i sa snabdevanjem električnom energijom.

- Normalizovano je snabdevanje vodom, grejanje je uredno. Situacija sa električnom energijom je znatno bolja, bez napona je oko 50 trafo stanica od njih 230, tj negde oko 1700 potrošača. Ekipe EDS-a su na terenu uz pomoć kolega iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Kraljeva i Sjenice i do kraja dana se očekuje da će 90% potrošača imati električnu energiju - naglasio je Dolović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA