≫ 

Mališani iz Goraždevca i Štrpca dobili sportsku opremu

Fudbalskom klubu koji okuplja decu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta iz Goraždevca donirani su fudbalski dresovi i lopte koje su mališanima uručili Dajana Paunović, osnivač istoimene fondacije i predstavnici NVO “Primo la toleranca”

  • 1
goraždevac, sportska oprema, mališani, Foto: Fondacijaravnopravnost.rs

Fondacija "Dajana Paunović" i NVO "Primo la toleranca" (Primo la toleranzza) uz podršku Fudbalskog saveza Srbije (FSS), dodelili su sportsku opremu novoformiranom fudbalskom klubu “Omladinac” iz Goraždevca i Školi fudbala “Brezovica” iz Štrpca.

Fudbalskom klubu koji okuplja decu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta iz Goraždevca donirani su fudbalski dresovi i lopte koje su mališanima uručili Dajana Paunović, osnivač istoimene fondacije i predstavnici NVO “Primo la toleranca”.

- Ispunili smo obećanje da ćemo doći i obići sve ove mališane jer oni to zaslužuju. Bićemo uvek uz njih - istakla je predsednica istoimene fondacije Dajana Paunović.

Ona je poručila da je za nju posebno veliko zadovoljstvo to što je zajedno sa partnerima bila u mogućnosti da podrži novoosnovani klub u srpskoj enklavi u Metohiji.

Zahvaljujući na ovoj značajnoj podršci i iskazanoj solidarnosti, jedan od trenera u klubu Vasilije Srbljak ukazao je na značaj ovog gesta z adecu Goraždevca.

- Svima hvala što su ovde, što su došli i doneli nam opremu koja nam je bila preko potrebna. Nama ostaje da treniramo i budemo još bolji - naglasio je on.

Predsednik Upravnog odbora fondacije Dajana Paunović, Marko Matić ističe da je dečiji osmeh najlepša zahvalnost koju su mogli da dobiju.

- Nije nam nista bilo teško, jer smo na licima ove dece videli sreću i zadovoljstvo, a to nam je najvažnije. Vrlo brzo dolazimo ponovo - rekao je Paunović.

Mališani, ali i njihovi treneri nisu krili zadovoljstvo istakavši da im je svaka vrsta pomoći od velikog značaja za dalji napredak kluba.

Osim fudbalskom klubu u Goraždevcu, oprema u vidu majci i lopti biće darivana i školama fudbala u Gračanici i Severnoj Mitrovici, a deca iz ovih opština i Štrpca biće učesnici i predstojećeg Festivala fudbala Srbije koji će se u decembru održati u Kraljevu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    16. decembar 2021 | 23:09

    Svaka cast Dajani na njenim fondacijama deci na Kosovu i Metohiji kojima je pomoc preko neophodna u svakom smislu svaka pomoc je dobro dosla!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA