≫ 

Lep gest jagodinske pekare: Ove kese trebalo bi da stoje kod svakog kioska sa hranom

Kada bi se svaka pekara ugledala na ovu, niko ne bi u gradovima Srbije bio gladan...

  • 2
Ako si gladan posluži se pekara Babuška plišani medvedi mede Jagodina Foto: Privatna arhiva

Doručak u pekari, za mnoge je deo dnevne rutine i niko se ne obazire na to da li će račun biti 100, 200 ili 300 dinara. Burek, jogurt, sok, čokoladno mleko i sveže pecivo čija korica krcka pod zubima, a testo se potom topi. Nažalost, za neke ljude u našem društvu i to je san. Otkad je počela pandemija korona virusa, pojavila se i potreba da se sugrađanima dodatno pomogne i da se ohrabre, kažu u pekari u Jagodini koja se odlučila na lep gest.

Pecivo, i to ono sveže koje se nalazi izloženo u radnji, pakuju u kese i ostavljaju ljudima koji nisu u mogućnosti da kupe sebi doručak, objašnjava nam marketing menadžer.

- Obično ujutro ostavimo po 20-25 kesa, ljudi uzimaju. Besplatni obrok se pokazao kao dobra usluga - priča za "Telegraf" radnica pekare.

Na ovu ideju došli su zbog pandemije korona virusa.

- Naša akcija nosi naziv "Ako si gladan, posluži se" i imamo za cilj da pomognemo sugrađanima kojima je potrebno da besplatno uzmu naše pecivo. Situacija sa koronom nas je navela na taj potez. Polica je odnedavno ispred pekare, a mi smo prva pekara u Jagodini sa takvom idejom - ističe marketning menadžer.

Radnica pekare navodi šta se sve nalazi u kesama.

- Tu su kiflice, kroasani, bude svačega pomalo. Kad iznosimo pecivo u prodaju, stavljamo u kese i sve je sveže - kazala nam je.

Kada bi se svaka pekara ugledala na ovu, niko ne bi u gradovima Srbije bio gladan...

Video: Bravo Nišlije: Pekara iz ovog grada besplatno deli pecivo siromašnima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    21. decembar 2021 | 17:05

    Lepo, svaka cast. Kada bi se politicari ugledali na ovakve ljude, pa se odrekli svojih basnoslovnih plata, udelili malo sirotinji, bilo bi nam bolje.

  • Lepo ali...

    21. decembar 2021 | 17:39

    Znajući kakvi smo pitanje je koliko ovo nije podložno zloupotrebi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA