≫ 

Odgovori na sve nedoumice oko zimskog raspusta: "Nije ni razmatrano pomeranje"

Da li je omikron soj napravio pometnju ili ne oko zimskog raspusta?

  • 8
Škola, učionica, đaci Foto: Tanjug/AP

Tim za škole nije razmatrao pomeranje, odnosno, produžetak zimskog raspusta za osnovce i srednjoškolece zbog pojave novog omikron soja korona virusa, saznaje Telegraf.rs u Ministarstvu prosvete.

- Nije se razmatralo pomeranje zimskog raspusta zbog omikron soja, sve ostaje onako kako je odlučeno ranije - odgovorili su nam u Ministarstvu nakon što su se u medijima pojavile informacije da se bilo govora da postoji mogućnost da raspust bude produžen zbog omikron soja korona virusa.

Tako će zimski raspust početi 31. decembra kako je i doneta odluka još 1 decembra, a završiće se 21. januara, po istoj odluci. Đaci će tako u klupama biti 24. januara.

Podsećamo, 1. decembra je održana sednica Kriznog štaba, na kojoj je doneta odluka o raspustu.

- Zimski raspust počinje 31. decembra i trajaće do 24. januara, odlučeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba. Kada smo odlučili da se produži raspust koji je bio pre par nedelja, od presudnog značaja je bila učestalost oboljevanja u školskoj sredini. Kada sve sagledate, u školskoj sredini nije toliko veća, ako je uopšte veća verovatnoća zaražavanja, u odnosu na druge odlaske učenika. Znamo da retko ko sada ostaje u kući. U ovom momentu je procenjeno da školska sredina nije rizičnija od drugih mesta gde se okupljaju deca. Ako se uoči promena epidemiološke situacije, može se doneti odluka o ranijem raspustu. Sada je odluka ovakva - rekla je Darija Kisić Tepavčević 1. decembra nakon sednice Kriznog štaba.

Medicinski deo Kriznog štaba predlagao je da raspust počne 20. decembra, prosvetni sindikati 24. decembra, a na kraju će on početi kako je i planirano po kalendarom, 31. decembra.

Video: Ništa ne može da zameni predavanja uživo i druženje u učionicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA