≫ 

Šekler o slavljima: "Bez maski, što više grljenja, ljubljenja, pevanja i imaćemo 10.000 zaraženih u januaru"

- Da se svi nabiju na gomilu, svi u zatvorene prostorije, što više opušteno ponašanje - bez maski, što više grljenja, ljubljenja, pevanja i imaćemo u januaru, ja vam garantujem, pet, šest, sedam, deset hiljada novozaraženih dnevno - primetio je virusolog ironično

  • 37
dr Milanko Šekler; foto screeenshot Youtube/RTS dr Milanko Šekler; foto screeenshot Youtube/RTS

Virusolog Milanko Šekler poručio je danas da je "potrošio sve pametne savete" i upozorio da bi zbog prazničnog slavlja ukoliko se ne budu poštovale mere u januaru moglo da bude više od 5.000 novozaraženih.

Šekler je za RTS rekao da se nada da će ovaj put u odluci Kriznog štaba koji sutra treba da zaseda pobediti medicinski deo i dodao da će podržati svaku odluku koju taj deo štaba bude doneo.

- Bio bi red da jednom bude usvojeno nešto što su oni predložili - naveo je Šekler, prenosi Tanjug.

On je dodao i da u današnjem broju od oko 1.200 novozaraženih verovatno ima i omikron soja, ali da se tu nalazi delta soj virusa korona.

Jedinstvena šansa da oživimo deltu

- Prava i fenomenalna šansa da oživimo deltu i da ponovo krenemo sa podizanjem broja novozaraženih i da još plus raširimo omikron - sad je jedinstvena šansa. Dešava se za Novu godinu i sada ako budemo pametni kao što smo obično pametni i sad ako se budemo ponašali onako kako se uobičajeno ponašamo, eto divne prilike da imamo skok i da vratimo u život i deltu, koja bi trebalo dalje da pada, a da ujedno damo još i omikron - istakao je Šekler i dodao da ovo nije ironija, već naša realnost.

On je naglasio i da je ovo "za nevakcinisane prava prilika da se razbole, rašire i donesu bolest svojim roditeljima".

On je dodao i da ne zna da li će se cele godine ponovo "ukazati ovakva prilika".

- Da se svi nabiju na gomilu, svi u zatvorene prostorije, što više opušteno ponašanje - bez maski, što više alkohola, što više grljenja, ljubljenja, pevanja i imaćemo u januaru mesecu, ja vam garantujem, pet, šest, sedam, deset hiljada novozaraženih dnevno. Samo treba pametno da radimo - primetio je Šekler ironično.

Nevakcinisani su kao regruti koje ubacite u centar borbe

On je poručio je da je "potrošio sve svoje pametne savete" i uporedio imunitet nevakcinisane osobe sa mladim regrutima koji ne znaju ništa o borbi.

- Ogromna je šansa da će da pogine ili da strada. Vakcinisana osoba, koja je preležala, to je osoba koja je iskusan vojnik, koja je imala dve, tri borbe, dve, tri vakcinacije i preležala. Imuni sistem prepoznaje, zna kako može da se bori i zna kako da se odbrani, ali one novajlije, koji ne znaju ništa, koje bacite u centar borbe, normalno je da će oni da nastradaju - zaključio je Šekler.

Video: Šekler: Nove varijante virusa su već u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branislav

    27. decembar 2021 | 17:55

    Dzaba pricas doktore, posle mitinga SNS I 15.000 zgusnutih clanova u Beogradskoj areni ove Vase price deluju degutantno...

  • Brundo od celika

    27. decembar 2021 | 17:50

    22.000 ljudi u Areni 27.novembra 2021.Svaka rasprava o Koroni je zavrsena od tog dana.Slobodno gudite doktore.Ne zanima nas.Hocete li muzicku pratnju?

  • Bgd 011

    27. decembar 2021 | 17:59

    Druže, umiru ti vakcinisani svaki dan po bolnicama. Ako sam preležao i preživeo bez teških simptoma, zašto da slabim svoj imunitet vakcinama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA