≫ 

Sramna izjava bivšeg šefa za krvne delikte o Tijani Jurić: Da li joj se otac pitao zašto ona izlazi u šortsiću

- On je čovek kojem je ćerka ubijena. A, nije sebe nekad pitao zašto dete od 15 godina u 11 sati u šorčiću izlazi na ulicu i ide negde bez njegove kontrole - rekao je Žarko Popović u emisiji Vesti

Žarko Popović, Tijana Jurić Printskrin: Happy TV, Foto: Facebook/Igor Jurić

Žarko Popović, bivši šef odseka za krvne delikte, u emisiji Vesti kod Srđana Predojevića izgovorio je rečenicu na koju ni voditelj nije ostao ravnodušan, a tiče se smrti devojčice Tijane Jurić.

- Igor Jurić je čovek kojem je ćerka ubijena. A, nije sebe nekad pitao zašto dete od 15 godina u 11 sati u šorčiću izlazi na ulicu i ide negde bez njegove kontrole - rekao je Popović u emisiji Vesti.

Na pitanje voditelja Srđana Predojevića da li je siguran u to što je izgovorio i da li je to prikladno, Popović je i pre nego što je voditelj završio rečenicu rekao:

- Da, siguran sam. Da, prikladno je. Nekad neko pere saveset preko nekih priča. Jeste, prikladno je -  ponovio je Popović.

Izjavu Popovića o smrti devojčice Tijane Jurić poslušajte u videu ispod:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Igor Jurić (@igorjuric73)

- Ovo je Žarko Popović, bivši šef odseka za krvne delikte. Ovo je čovek koji je vodio računa o bezbednosti građana i naše dece. Čovek koji na ovaj način govori o jednom mrtvom detetu. Svoj radni vek proveo u MUP Republike Srbije. Pitamo se zašto žrtve ne prijavljuju da su zlostavljane? Ne pitajte više nikad. Ovo je odgovor - napisao je Jurić. 

Zversko ubistvo devojčice 

Tijana Jurić (15) ubijena je u noći između 25. i 26. jula pre 7 godina, a 12 dana njena porodica živela je u nadi da je živa. Ipak, 7. avgusta do devojčicinih najmilijih stigla je užasavajuća vest, da je njeno telo pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Tijana je, u petak veče, tog kobnog 25. jula, vozom otišla u Bajmok gde joj žive baba i deda sa majčine strane. Na sebi je imala belu majicu, svetle farmerice i bele "starke". Stigavši u selo, javila se majci, a zatim otišla na turnir u malom fudbalu u Rati. Veče je provela sa svojim prijateljima.

Oko ponoći je krenula kući, u društvu jedne devojčice i dečaka. Nasred puta, odlučila je da krene nazad ka Rati, kako bi jednom drugu vratila duksericu koju je isto veče pozajmila. Rastali su se kod bifea udaljenog svega 200 metara od bakine kuće.

Vraćajući se sama istim putem, Tijana je išla Ulicom JNA. Na uglu ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe srela je drugare oko pola sata posle ponoći. Na pitanje kuda se uputila, odgovorila je da ide da vrati pozajmljen duks.

Nastavila je ulicom Tri istarske žrtve, prešla prugu i krenula zemljanim putem koji vodi do sportskog terena na kojem ju je čekao drug čiju je duksericu pozajmila. Kako dugo nije došla, drug sa terena krenuo joj je u susret.

Tijane, međutim, nije bilo, a na zemljanom putu, stotinak metara dalje, nalazila se njena bela patika, kao i veštački nokat.

Već jedan sat posle ponoći prve večeri deca i drugi stanovnici Bajmoka počeli su da traže Tijanu. Policija se u potragu uključila u 1.30, a zatim i žandarmerija.

Nekoliko dana kasnije, 29. jula, ministar Nebojša Stefanović izjavio je da je signal Tijaninog mobilnog telefona poslednji put detektovan dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj. Odmah je ostvaren i kontakt sa njihovim nadležnim organima, kao i službom Interpola.

Dani, puni neizvesnosti i očaja, proticali su...

A onda, kasno u noć, 13. dana potrage, 7. avgusta, oko pola jedan, objavljeno je da je uhapšen otmičar Tijane Jurić, a da je njeno telo pronađeno u blizini Sombora, 23 kilometra od mesta na kojem je oteta u Bajmoku.

- On je u noći između petka i subote bio u Bajmoku, udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj, nije bila teško povređena kada je počela da traži pomoć, on ju je uhvatio za vrat, udarao, ubacio u svoje vozilo, odvezao u atar - rekao je tada ministar na konferenciji i dodao da je devojčica tu i ubijena.

Hladnokrvno sekao meso pre hapšenja

Policajci su Đurića pronašli u mesari u Surčinu, kako potpuno mirno seče meso. Na mesto gde se nalazi devojčicino telo Đurić je sam odveo policiju.

Devojčicu je ubio Dragan Đurić, mesar iz Surčina. Za ovaj monstruozan zločin osuđen je na 40 godina zatvora. Kako je Tijanin otac izjavio posle suđenja, na pitanje sudije zašto je ubio devojčicu, Đurić je rekao "ne znam".

Video: Kako je Tijana Jurić zapečatila sudbinu svakom ubici deteta u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Savic

    29. decembar 2021 | 11:31

    Poenta Price je. Danas je mnogo bolesnika, silovatelja, pedofila, lopova, migranata. Sud ne radi kako treba, policija isto. Ljudi cuvajte se, cuvajte svoje zene. Djecu posebno. Ako hoce da ide kod drugara upalite auto odvezite je i posle vratite kuci. Vodite računa gdje su vam djeca, sta rade, sa kim se druže. Verujte mi, lose je vrijeme za odrastanje nase djece. Treba velika kontrola. Nemojte misliti da je sve lako, pa i meni koji pisem, a imam dvoje djece. Mnogo je zla na ulicama.

  • RADMILA

    29. decembar 2021 | 08:17

    Imala je obuci sta zelim u tim godinama,sto to koga briga sta je Tijana imala na sebi,nema pravo niko ni jedno dete da ružno pogleda,a kamoli da ga siluje i oduzme mu zivot,mi smo sramota od društva,sta bi radili da je neko napadne recimo a vi ste taj koji je nebihod ranili ,mlado dete ima pravo sve da nosi i da joj dlaka sglave nebi falila!!!

  • Alex

    29. decembar 2021 | 09:56

    Mislite da su krive žrtve zato što manijaci i bolesnici ne mogu da kontrolišu svoje nagone? Šta sa decom koju su manijaci napastvovali? Bila su "neprikladno" odevena? Da li mislite da su samo "izazovno" obučene ŽENE i DEVOJKE na meti manijaka? Ne, zapravo više muškaraca i žena je silovano i mučeno dok je bilo u "običnoj, neizazovnoj" odeći. Užas, užas, užas. Svako može da obuče šta želi, ali niko ne sme zbog toga da bude seksualno zlostavljan. Ko ima problem sa nagonima, izvolite lečite se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA