≫ 

Dobrovoljci i profesionalci zajedno na tenku: Održana vežba vojnika na poligonu u Nišu

Obuku prolaze vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2021“ i profesionalni vojnici

  • 0

Na poligonima i vežbalištima u širem rejonu Niša realizuje se redovna obuka vojnika raspoređenih u tenkovski bataljon Kopnene vojske opremljen modernizovanim tenkovima T-72MS.

Obuku prolaze vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2021“ i profesionalni vojnici na dužnostima vozača i nišandžija tenka T-72MS, koji se osposobljavaju za borbenu upotrebu ovog sredstva u odbrambenim i napadnim operacijama.

Tokom ove faze osposobljavanja, koja se realizuje na poligonu za obuku „Rujnik“, fokus je na uvežbavanju taktičkih radnji prilikom izvođenja borbenih dejstava u susretu sa protivnikom, uz integraciju vatrenih i taktičkih postupaka svih članova posade, ali i na pripremi i realizaciji marša i izviđanja.

Od uvođenja tenkova T-72MS u naoružanje Vojske Srbije, pripadnici Tenkovskog bataljona prolaze intenzivnu obuku, a odlična taktička i vatrena osposobljenost, demonstrirana na brojnim vežbama u dnevnim i noćnim uslovima, govori o visokom kvalitetu obuke i posvećenosti profesionalnog sastava jedinice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA