Pirotski Deda Mraz posle 45 godina staža ide u penziju: Imao sam teško detinjstvo, ali sam usrećio drugu decu

Na odlazak u penziju, kako je kazao, primorale su ga godine ali i zdravlje, pa je odlučio da se povuče

  • 1
Pirot Deda Mraz - Stanko Jovanović Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Sedamdesetpetogodišnji pirotski Deda Mraz - Stanko Jovanović posle 45 godina dedamrazovskog staža odlučio je da poslednjeg dana 2021. godine "okači dedamrazovsko odelo o klin" i ode u zasluženu penziju.

Ovaj miljenik generacija Piroćanaca uveseljavao je na hiljade mališana u Pirotu, a mnogo puta se dešavalo da je u nekim porodicama donosio radost u po dve tri generacije, prenosi Tanjug.

Na odlazak u penziju, kako je kazao, primorale su ga godine ali i zdravlje, pa je odlučio da se povuče.

- Ove godine je 45. godina od kako sam Deda Mraz. Na to da postanem Deda Mraz, nateralo me moje teško detinjstvo. Bio sam sedmo dete u porodici, živeli smo teško, u nemaštini, jedva se preživljavalo, nisam imao srećno detinjstvo. Zbog toga sam odlučio da budem Deda Mraz i da, ako već ja nisam bio srećan kao dete, donosim sreću mladim naraštajima u Pirotu. To sam sa uspehom činio 45 godina - kaže Jovanović.

On je decenijama sa sobom vodio brojne domaće životinje koje gradska deca sve ređe imaju prilike da vide uživo.

- Sa sobom sam vodio magaricu Vidu, kozu Seku, jare Milicu, ovna Boška, plastičnog irvasa i ponosan sam za sve što sam učinio za našu decu i za naš grad - kaže popularni deda Stanko.

Njegov osećaj sreće jedino donekle narušava činjenica da nažalost nema ko da ga nasledi.

- Nema ko da me nasledi. Ima Deda Mrazova ali su previše napadni a dete nepogrešivo prepozna dobrog čoveka i prilazi dobrom čoveku. Neće dete da priđe svakome. Meni nikada novac nije bio u pravom planu već dečji osmeh i dečja radost, zato sam i omiljen bio i još uvek jesam. Nadam se da će se pojaviti neki dobar čovek koji će nastaviti ono što sam ja radio 45 godina - kaže Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA