≫ 

"Čuda su moguća, ne odustajte od snova": Andrea je bila nepokretna, a Novu godinu dočekala na nogama

Njena novogodišnja fotografija šalje snažnu poruku svima

  • 9
Andrea Mudrić Foto: Privatna arhiva

Novogodišnja fotografija Andree Mudrić (35) već je sama po sebi snažna poruka za sve nas. Ova lepa i mlada žena, za koju ni lekari nisu verovali da će ikada moći da ustane, Novu godinu dočekala je na nogama.

Njen osmeh i topao pogled pun optimizma poručuju nam da ne odustajemo ni kada je najteže.

- Nikada ne treba odustati od svojih snova, čuda su moguća... Naravno, uz porodicu, prijatelje i dobre humane ljude koji su mi pomogli ostvariti moj san. Još mnogo vežbe me čeka, ali sve je mnogo lakše sada - poručuje hrabra Andrea za "Telegraf.rs".

Ovo je njena čestitka čitaocima Telegrafa:

- U Novoj godini Vam želim MIR, jer njime sve započinje, LJUBAV, jer daje smisao nesavršenom svetu, PRIJATELJSTVO, jer ostaje i kad ničeg drugog nema, TOLERANCIJU, jer nismo svi isti, SMEH, jer leči bolesti, SITNICE, jer se u njima krije SREĆA i SNOVE, jer se mogu ostvariti - kaže lepa Andrea.

Njen život promenio se iz korena 22. jula 2015. godine. Andrea se vozila kao suvozač na motoru kada je iz sporedne ulice izleteo automobil i udario u nju. Povredila je kičmu toliko da je od grudi nadole ostala nepokretna.

Danas, šest godina kasnije, posle mnogo borbi i mnogo jutara kada je morala da ustane i natera sebe da veruje i u skoro nemoguće, Andrea Mudrić (35) ponovo oseća svoje noge, pomera prste i vežba za prvi korak.

U tome su joj pomogli i humani sugrađani. Cela Srbija skupljala je novac da Andrea ode na Tajland, gde joj je u kičmeni kanal ugrađen aparat koji prenosi impulse na povređeni deo kičme i tako omogućava pokretanje donjeg dela tela.

- Dan posle operacije došao je moj terapeut i rekao "ajde, pokušaj da pomeriš palac". Kada se aparat uključi, oseća se strujanje u nogama ... Pomerila sam palac i rasplakala se - ispričala je letos hrabra Andrea za Telegraf.rs.

Lekari su, dodaje, bili su iznenađeni koliko su joj mišići u dobrom stanju.

Ipak, Andreina borba nije ni blizu kraja. Štaviše, to je maraton koji će voditi celog života. Da bi sačuvala svoje mišiće i kondiciju, ova hrabra žena vežba kao profesionalni sportisti, od tri do pet sati svakog dana, pa i vikendom.

Video: Andrea Mudrić je 6 godina provela u kolicima: Posle operacije uspela je da ustane iz njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA