≫ 

Patrijarh Porfirije pozitivan na korona virus

Ima blage simptome virusne infekcije

  • 39
Patrijarh srpski Porfirije, svečani prijem za direktore osnovnih i srednjih škola na teritoriji Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Patrijarh Porfirije pozitivan je na korona virus, i naredne dane će provesti na kućnom lečenju. 

Patrijarh je danas testiran na korona virus, i u skladu sa preporukama lekara odmaraće narednih dana.

- S obzirom na to da je rezultat današnjeg testiranja Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Porfirija na virus SARS-CoV2 pozitivan, u skladu sa određenim protokolom i savetima lekara, predstojatelj SPC će predstojeće dane provesti na kućnom lečenju . navodi se u saopštenju Srpske pravoslavne crkve.

Dodaje se da patrijarh ima veoma blage simptome virusne infekcije.

- Određena mu je odgovarajuća terapija i poštuje sve epidemiološke mere. Putem elektronskih komunikacija u stalnom je kontaktu sa saradnicima i administrativne poslove obavlja potpuno nesmetano. Takođe, ne prestaje da molitveno podržava lekare i medicinsko osoblje u njihovom trudu, a posebno se moli za isceljenje svih koji su zahvaćeni epidemijom. Patrijarh izražava žaljenje što se javne manifestacije u kojima je trebao da učestvuje odlažu do daljeg.

Video: Porfirije: Današnji praznik je najvažniji praznik ljudskoga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    11. januar 2022 | 10:09

    Brz oporavak svetosti!Da nam i dalje čuvate Crkvu i pravoslavlje

  • miro

    11. januar 2022 | 08:58

    Vasa svetosti Patrijarh srpski Porfirije zelim vam brz oporavak kao i svima ostalima zarazenim sa virusom.🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

  • Невена

    11. januar 2022 | 10:23

    Јако ружни и злуради коментари тако да нека вам Бог опрости а и теби Зока СВЕ ДО БОГОЈАВЉЕЊА МИР БОЖИЈИ , ХРИСТОС СЕ РОДИ. Патријарху Српском желим опоравак и дуг живот.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA