≫ 

Zbog porasta zaraženih koronom otkazan doček srpske Nove godine u nekoliko gradova u Srbiji

Epidemijska situacija je sve teža u Srbiji

  • 8
otkazan koncert, vesna zmijanac, epidemija, Foto: RINA

Zbog teške epidemiološke situacije u Srbiji, nekoliko gradova je odlučilo da otkaže doček srpske Nove godine. U Nišu, Čačku, Leskovcu, Surdulici, Valjevu, Vrnjačkoj Banji i Beogradu, gradske vlasti su odlučile da otkažu koncerte na gradskim trgovima i smanje rizik građana od dalje zaraze korona virusom.

Pevačica Anđelina Vujović neće nastupiti u Parku Svetog Save u Nišu za doček pravoslavne Nove godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije, odlučio je Gradski štab, prenose Južne vesti.

Ipak od njenog nastupa se ne odustaje.

Termin nastupa Anđeline i njenog benda, za koji Opština Medijana izdvaja oko 14.500 evra, biće naknadno saopšten, kažu iz te Opštine.

U Čačku otkazan koncert na Gradskom trgu 

Zbog izrazito nepovoljne epidemiološke situacije otkazan je ranije najavljeni organizovani doček srpske Nove godine na Gradskom trgu u Čačku.

Za pravoslavnu Novu godinu, 13. januara, je bio predviđen koncert folk pevačice Vesne Zmijanac, u organizaciji Grada Čačka i Doma kulture Čačak, ali su, zbog preventivnih razloga i u cilju zaštite zdravlja naših sugrađana, organizatori doneli konačnu odluku da ovi događaji ne budu održani, prenosi Morava info.

Otkazan doček srpske Nove godine u Surdulici

Planirani doček srpske Nove godine na trgu u Surdulici, otkazan je zbog aktuelne epidemiološke situacije, izjavila je predsednica opštine dr Aleksandra Popović, prenosi portal VOM.

Prema njenim rečima iako su vođeni pregovori o nastupu sa vrlo značajnim imenima estrade, rapidan porast broja zaraženih korona virusom poslednjih dana doveo je do toga da se odustane od javnog okupljanja.

Redukovan program u Novom Sadu

Program u Novom Sadu nije otkazan, ali su sadržaji redukovani. Organizatori dočeka godine u kojoj Novi Sad postaje Evropska prestonica kulture najavili su da će redukovati program i da će 60 odsto koncerata biti odloženo zbog ove situacije.

Leskovac - bez dočeka uz Aca Pejovića

Zbog loše epidemiološke sizuacije, leskovački Štab za vanredne situacije odlučio je da otkaže koncert Aca Pejovića, koji je trebalo da nastupi na dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru na Širokoj čaršiji. Kako je najavljeno, koncert će biti održan kada epidemiološka situacija to dozvoli.

Za koncert popularnog pop-folk pevača iz budžeta Grada izdvojeno je 1,7 milion dinara, a prema obrazloženju gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, nastup je otkazan kako bi bilo sprečeno dalje širenje virusa.

Otkazivanje koncerata i u Beogradu

Koncert Željka Joksimovića za doček srpske Nove godine na Sava Promenadi biće odložen usled nepovoljne epidemiološke situacije, saopštili su juče iz kompanije Belgrade Waterfront.

- Želja nam je bila da Beograđanima i gostima grada poklonimo doček srpske Nove godine koji će pamtiti, ali s obzirom na epidemiološku situaciju, odlučili smo da ovaj koncert odložimo. Zdravlje i bezbednost posetilaca su nam na prvom mestu, te će besplatan koncert Željka Joksimovića biti održan kada to zdravstvena situacija bude dozvolila - izjavila je Zorana Burlić, direktorka kompanije Belgrade Waterfront.

Ipak, sa Kule Beograd, u ponoć između 13. i 14. januara biće ispaljen vatromet propraćen laserskom projekcijom.

Muzički program koji je planiran za doček Srpske nove godine u Parku vojvode Vuka, a u okviru manifestacije Starogradska zima, takođe je otkazan.

Ipak, ostatak programa održaće se uz poštovanje svih epidemioliških mera.

Radoslav Marjanovć, predsednik opštine Stari grad ističe da su u ovom trenutku zdravlje i bezbednost na prvom mestu.

- Obaveštavamo sve Beograđane da se zbog novonastale nepovoljne epidemiološke situacije svi planirani koncerti u okviru Starogradske zime otkazuju. Sigurni smo da će biti prilike da u budućnosti uživamo u dobroj muzici i koncertima, ali u ovom trenutku su zdravlje i bezbednost na prvom mestu. Starogradska zima traje do 23. januara, a prateći i dečiji program biće održan u skladu sa vremenskim prilikama. Za detaljnije informacije o programu pratite sajt GO Stari grad kao i zvanične profile na društvenim mrežama - rekao je Radoslav Marjanović, predsednik opštine Stari grad, prenosi Mondov portal Stvar ukusa.

Otkazan doček srpske Nove godine i u Valjevu i Vrnjačkoj Banji

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije planirani doček srpske Nove godine je odlukom Grada otkazan.

- S obzirom na činjenicu da se broj obolelih od korona virusa svakog dana povećava pa i da je po poslednjim podacima registrovano danas još 251 novooboleli, mišljenja smo da predvidjeni koncert ne treba da bude održan. Biće prilike za koncerte , sada je najvažnije zdravlje svih gradjana - navode iz Gradske uprave, prenosi Vmedia.info.

Javnu nabavku za pomenuti koncert raspisao je Centar za kulturu, a kako je navedeno sastavnni deo ugovora je i klauzula po kojoj ukoliko dodje do otkazivanja koncerta upravo zbog nepovoljne epidemiološke situacije , naručilac neće snositi dodatne troškove.

Po nekim nezvaničnim saznanjima koncert koji je bio predviđen za doček srpske Nove godine može najranije biti održan u februaru.

Srpska Nova godina je otkazana i u Vrnjačkoj banji i odlaže se za neki naredni datum.

- Dragi naši, s obzirom da nam je zdravlje naših meštana i naših gostiju na prvom mestu, odlučili smo da zbog trenutne epidemiološke situacije, koncerte koji su bili najavljeni za 13. januar odložimo za neki drugi datum ove godine o kom ćemo vas blagovremeno obavestiti - piše u saopštenju na Fejsbuk stranici Turističke Organizacije Vrnjačke Banje.

Video: Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Beograđani srpsku Novu godinu dočekuju kod kuće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    12. januar 2022 | 17:00

    Pa zašto niste otkazali za 31-og decembra, tada se svi zarazili

  • Kanda

    12. januar 2022 | 16:56

    Nismo ni sumnjali da će se otkazati i to, a akcenat će se dati na opomenu za slave i plivanje za Časni Krst.

  • Nesrbin

    12. januar 2022 | 18:36

    Zar da se proslava SRPSKE NOVE GODINE zabrani usred RSrbije,to je nečuven događaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA