≫ 

Tim za škole doneo odluku: Osnovci u Vojvodini se vraćaju u klupe, ovo će biti obavezno za sve

Ovo je najnovija odluka Tima za škole

  • 15
POČETAK ŠKOLE, škola, đaci, učenici

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Učenici osnovnih škola u Vojvodini, kojima se danas završava zimski raspust, od ponedeljka se vraćaju u klupe i regularno nastavljaju sa radom, odlučio je danas Tim za škole. 

Za učenike srednjih škola u Vojvodini, od ponedeljka, nastava će se odvijati po kombinovanom modelu. Učenici će ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, karakteristike omikron soja SARS-CoV-2, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica sve vreme tokom boravka u školi, podsećaju u Ministarstvu prosvete. Nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve zaposlene u školama, učenike i treća lica od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta.

Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van škole. Posebno je važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u periodu od 1. januara do 11. januara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 2 084 (0.27%). Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 2.8%.

Prema Кalendaru obrazovno-vaspitnog rada, za učenike osnovnih i srednjih škola u ostatku Srbije drugo polugodište počinje 24. januara 2022.godine.

Video: Poznato kada će biti zimski raspust: Kisić-Tepavčević o novim merama Kriznog štaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    14. januar 2022 | 11:28

    Bukti korona a vi decu saljete u skole.Jeste li bre vi normalni .Kakvi imbecili odlucuju o zdravlju i zivotima skolaraca.1

  • Slucajno tamo

    14. januar 2022 | 11:55

    Vi niste normalni...

  • Sale

    14. januar 2022 | 11:43

    Ova odluka je za,, NASU DECU,,! SRAMOTA STA RADITE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA