≫ 

Dr Jovanović uoči sednice Kriznog štaba o zabrani okupljanja i kovid propusnicama 24 sata

Ona je mišljenja da je odluka zabane proslava Srpske Nove godine jako dobar potez

  • 2
Profesorka Tanja Jovanović, omikron Foto: Youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal, Shutterstock

Doktorka i članica kriznog štaba Tanja Jovanović govorila je o merama koje možemo da očekujemo nakon današnjeg zasedanja Kriznog štaba usled pogoršane epidemiološke situacije.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana danas u 15 sati, dok će glavna tema na istoj biti razmatranje postojećih mera usled pogoršane epidemiološke situacije u našoj zemlji. O tome šta možemo da očekujemo nakon današnjeg zasedanja oglasila se i doktorka Tanja Jovanović, virusolog i članica Kriznog štaba Srbije koja smatra da je zabrana okupljanja najlogičniji korak, prenosi Politika.

- Ne mogu unapred ništa da kažem, jer je poznato da mi na tim sednicama mnogo toga tražimo, a malo dobijemo. Mi smo savetodavno telo. Razumem one članove štaba koji razmišljaju o privredi i ekonomiji, ali ima situacija kada ne treba da budemo baš toliko otvoreni. Mi ne bismo sprečili širenje omikrona oštrijim merama, ali bismo malo prolongirali masovnije zaražavanje - rekla je Jovanović i dodala da je dobro što se za sada ispod jednog procenta broj inficiranih hospitalizuje.

Kako je dalje navela doktorka, ona je mišljenja da je odluka zabane proslava Srpske Nove godine jako dobar potez i istakla kako treba uspostaviti potpunu zabranu javnog okupljanja i omogućiti da kovid propusnice važe 24 sata svuda, izuzev u apotekama i prehrambenim prodavnicama.

- Vakcinaciju protiv kovida treba pojačati, a mislim da bi zbog epidemijske situacije s koronom i pojavom gripa nastava u školama trebalo da se odvija u onlajn formatu - zaključila je članica kriznog štaba i doktorka Tanja Jovanović.

Video: Darija Kisić-Tepavčević: Mere koje se sprovode u jednoj populaciji zavise od kolektivnog imuniteta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    14. januar 2022 | 13:14

    Samo udarajte po ugostiteljima bagro nesposobna!!! Dopustili ste docek, nakupili evrice a sada udri po ljudima koji rade u ugostiteljstvu i hrane porodice!

  • misa

    14. januar 2022 | 12:14

    Kao odgovor na Kovid propusnice na 24 h odmah ću da zatvori restoran sa 14 radnika i ja 15 jer već drugu godinu plaćam doprinose za onih 3 meseca koji nam gospodin kon zabranio da radimo koji nisu bili otpisani već samo odlozeni kao i sad sa ovoliko skraćenja radnog vremena gde posle osam nema gostiju mi plaćamo obaveze 100% teško dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA