Poznato zdravstveno stanje patrijarha Porfirija, zaraženog koronom: "Molim se za prestanak pandemije"

Poglavar Srpske pravoslavne crkve navodi da se striktno pridržava svih lekarskih uputstava

  • 4
Jutarnja Božićna liturgija Foto: ATA Images

Patrijarh srpski Porfirije, koji se nalazi na kućnom lečenju zbog infekcije korona virusa, zahvalio je svima koji se interesuju za njegovo zdravlje i mole za brz oporavak. Poručuje da se oseća dobro, te da se moli za obolele od korone i za prestanak epidemije.

- Njegova Svetost Patrijarh Porfirije zahvaljuje hiljadama vernika, prijatelja i dobroželatelja iz otadžbine i sa raznih strana sveta, pravoslavnih Srba, kao i sestara i braće drugih vera i nacija, koji su se poslednjih dana javljali izražavajući interesovanje, molitvom prožetu brigu i želje za njegovo ozdravljenje i brz oporavak - saopštila je SPC.

Kako dalje navode, sa ljubavlju ih obaveštava da se striktno pridržava svih lekarskih uputstava i medicinskih mera, a da se usrdno moli za obolele od virusa korona i za prestanak epidemije.

Istaknuto je da se patrijarh oseća dobro, da njegov oporavak ide predviđenom dinamikom, a da poslove i obaveze izvršava u meri koju omogućava režim života i rada koji su mu lekari propisali.

Video: Održana jutarnja Božićna liturgija u Hramu Svetog Save

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    14. januar 2022 | 19:56

    Pa očekivano da bude dobro. Ovde umiru samo umetnici i običan narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA