Deca sa KiM zimuju na Goliji: Sviđa im se hrana, prihvaćeni su, ali "rodni kraj ne može da se menja"

Osnovci uzrasta od trećeg do šestog razreda iz opštine Zubin Potok naveli čemu se sve raduju na zimovanju

  • 0

Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizovala je, u saradnji sa opštinom Ivanjica, sedmodnevni boravak na Goliji za 150 dece iz socijalno ugroženih porodica sa porostora Kosova i Metohije.

Prvoj od tri grupe mališana u Ivanjici je organizovan niz sportsko-rekreativnih i edukativno-zabavnih aktivnosti, obezbeđena im je besplatna škola skijanja, zimske jakne i obuća za sneg, a pomoćnica direktora Kancelarije za KIM, Svetlana Miladinov zahvalila se sponzorima i ivanjičkoj lokalnoj samoupravi, piše Infoliga.

Ovim projektom obuhvaćena su deca školskog uzrasta od trećeg do šestog razreda iz osnovnih škola sa prostora opštine Zubin Potok.

- Ja sam prvi put na Goliji, a u Ivanjici sam više puta bio.

- Ja sam prvi put i lepo je ovde.

- Sviđa mi se što smo u Ivanjici. Naučili smo da skijamo i imamo dosta drugara.

- Ovde smo došli preko škole. Baš mi je lepo i stekla sam nove drugove i drugarice - izgovarali su jedno po jedno opisujući svoje utiske.

- Meni je najlepša ovde hrana, pošto je dobro spremaju. Od hrane mi se najviše sviđaju krompir i belo meso - rekao je jedan Filip.

- Baš je lepo, prihvaćeni smo, družimo se sa svima. Idemo zajedno da skijamo - kaže školarka Dragana, ističući što joj je bitno.

- Nije baš slično kao što je kod nas, ali je lepo. Dobro je, sviđa nam se. Naravno, rodni kraj ne može da se menja - iskren je Miljan.

- Kazao nam je jedan stari deka da je jedan most od 4.000 jaja napravljen - priseća se Milan.

Mališane sa područja Kosova i Metohije posetio je i predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA