≫ 

Kon o deportaciji Đokovića: Voleo bih da nikada nije došao u ovu situaciju

"Potresen sam odlukom o deportaciji Novaka iz Australije"

  • 10
Predrag Kon Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Epidemiolog Predrag Kon oglasio se na svom Fejsbuk profilu povodom odluke australijskih vlasti da deportuju tenisera Novaka Đokovića

- Potresen sam odlukom o deportaciji Novaka iz Australije. To ni u kom slučaju nije u duhu Međunarodnog zdravstvenog pravilnika koji govori u slobodnom prometu putnika, roba i usluga. Voleo bih da nikada nije došao u ovu situaciju - naveo je Kon u objavi.

Podsetimo, Savezni sud Australije odlučio je jednoglasno ovog jutra da potvrdi odluku oko ukidanja vize najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću i podrži deportaciju koju je propisao ministar Aleks Hok.

To znači da srpski teniser neće moći da učestvuje na Australijan openu koji počinje noćas, a pride će snositi sve troškove procesa i morati da plati Vladi Australije odštetu od 500.000 dolara.

Takođe, Novak se suočava i sa trogodišnjom zabranom ulaska u zemlju, ali postoji mogućnost da se to ne dogodi. U svakom slučaju, Đoković je ostao bez šanse da se bori za deseti trofej u Melburnu, a ukupno 21. Grend slem u karijeri.

Pisano obrazloženje ovakve sudske odluke, biće poznato u danima pred nama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA