Za našu porodicu si anđeo koji zemljom hoda: Tata male Sofije (2) podržao Novaka. Finansirao njen let u SAD

Srpski teniser pomogao je devojčici Sofiji Markuljević (2) kojoj je dijagnostikovana retka i teška bolest, spinalna mišićna atrofija tip 1, da ode u Ameriku po najskuplji lek na svetu

  • 9
Novak Đoković, Sofija Markuljević Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Instagram/Za Sofijin prvi korak

Federalni sud Australije proterao je najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića iz svoje zemlje i podržao je odluku ministra za imigraciona pitanja Aleksa Hoka, koji je prethodno pobio odluku suda Viktorije diskrecionim pravom i odlučio je da otkaže vizu srpskom teniseru.

Đoković je posle ove odluke napustio Australiju, u koju mu je, kako prenose mediji, zabranjeno da uđe u naredne tri godine. Zbog postupka australijskih vlasti koji je gotovo čitav svet okarakterisao sramnim, oglasio se veliki broj sportista, ali i glumaca, pevača, koji su pružili podršku Novaku Đokoviću. Među onima koji smatraju da je srpskom teniseru učinjena velika nepravda je i otac male Sofije Markuljević (2), Stefan, koji se oglasio na društvenim mrežama.

Podsetimo, Đoković je finansirao privatni let da mala Sofija što pre stigne na lečenje u SAD, gde je primila terapiju najskupljim lekom na svetu - Zolgensmom.

- Ovu bitku si pobedio onog dana kad si pomislio da se u nju i upustiš. Velika je nepravda da tebe, kao najboljeg sportistu na planeti, koji je došao samo da igra tenis, tretiraju kao zatvorenika. Za našu porodicu si anđeo koji zemljom hoda, srećni smo i ponosni što živimo u eri jednog velikog čoveka i sportiste kao što si ti - emotivne su reči Stefana Markuljevića.

Mala Sofija je, inače, septembra 2020. otišla u Los Anđeles i vratila se svom domu posle 8 meseci. Danas ume da priča, "svira" instrumente, pliva, sama sedi i sama drži glavicu.

Video: Sofija Markuljević (2) pre nekoliko meseci nije mogla da se pomera, sad se smeje i sama drži glavicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    16. januar 2022 | 19:15

    Svaka cast na ovome....Nole je pre svega jedan veliki covek,gospodin.Patriota koji voli svoju Zemlju,pa tek onda je sportista,i to ne bilo kakav sportista,vec najbolji teniser na planeti.Mogu sve da mu uzmu,al' srce i dusu "nikada".

  • Bb

    16. januar 2022 | 19:24

    Neka Bog čuva malu Sofiju i VELIKOG Novaka ❤💙

  • Zemunac

    16. januar 2022 | 19:55

    Ovih dana da se najezis od proterivanja,sudjenja,saslusanja...ma..u im...uh...pa nije zlikovac? Samo je Srbin! Samo je osoba koja misli svojom glavom!!! Svaka cast za Novaka i njegove donacije!!!! Jedini gubitnik je AO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA