≫ 

Čak 21 mladoženja iz srednjeg Banata za godinu dana sklopio brak u 7. deceniji: Starijih nevesti bilo je 12

U bračne vode su zaplovila sedmorica mladoženja koja su imala do 19 godina, a gotovo pet puta je više devojaka koje spadaju u tu starosnu kategoriju

  • 0
burme, vencanje, zakazivanje vencanja, opstina, potpis

Foto: Shutterstock

Republički zavod za statistiku je objavio da su 2020. godine u Srednjobanatskom okrugu zaključena ukupno 582 braka, od toga 363 u Zrenjaninu, 91 u Novom Bečeju, 55 u Žitištu, 39 u Sečnju i 34 u Novoj Crnji.

Među onima koji su pred matičarem izgovorili sudbonosno "da" bio je i 21 mladoženja koji je imao 60 i više godina. Sa šest i više decenija života bilo je 12 nevesti, piše Zrenjaninski.com.

Najviše mladoženja koji su pretprošle godine stupili u brak u srednjem Banatu je starosti između 30 i 39 godina. Kada je reč o nevestama, najviše je onih između 25 i 29 godina života.

Sedmorica mladoženja, koja su u to vreme imala do 19 godina, odlučila su da zaplove u bračne vode. Gotovo pet puta je više devojaka koje spadaju u tu starosnu kategoriju, a koje su 2020. godine sklopile brak.

Za godinu dana u Srednjobanatskom okrugu je razvedeno 266 brakova, od čega najviše u Zrenjaninu - 196.

Video: Na “ludi kamen“ u vanrednim okolnostima samo kumovi i matičar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA