≫ 

Zauvek nas je napustila doktorka Ana, otišla je baš na svoj rođendan: "Volela je život"

Kako je naveo, Ana je obolela od kovida, lečeći druge, a danas je preminula

  • 18
Ana anesteziolog preminula od kovida Foto: Facebook/Zlaja Bokun

"Ana je volela život". Početak je jedne potresne žovotne priče o doktorki Ani koja je danas preminula od virusa korona. Lepe i potresne reči o doktorki, na svom Fejsbuk nalogu, podelio je njen prijatelj i kolega.

- Žao mi je što niste upoznali Anu. Ana je bila anesteziolog. Ana je volela život. Ana je uvek bila vedra i nasmejana, brza i pomalo šašava, onoliko koliko je potrebno da se ovaj naš posao obavlja sa lakoćom i sa što manje tenzije, jer nam je ionako ne fali. Anu znam otkad je ušla u bolnicu na specijalizaciju, bila je tek neku godinu mlađa od mene, četrdesetak. Izvrstan lekar, inteligentan, sposoban i posvećen. Ana je u svojim tridesetim obolela od bubrežne insuficijencije i dijalizirala se ali je i pored toga nastavila da radi svoj posao koji je obožavala. Ana je sa tom dijagnozom uprkos svim rizicima rodila prekrasnu ćerkicu koju je takođe obožavala.

Kako je naveo, ona je jednu životnu bitku dobila.

- Ana je čekala godinama transplantaciju bubrega, dočekala i u toj bitki pobedila, sa celim nizom komplikacija koje samo zdravstvenom radniku mogu da se dese. Ana je nastavila da radi i u vreme pandemije iako je to bilo maksimalno rizično za osobu na imunosupresivima. Ana je obolela od kovida, lečeći druge i Ana nas je danas zauvek napustila - naveo je on i završio bolnim rečima:

- Ana je sada u nebeskom KBC-u u kom se nalazi preko 140 naših kolega preminulih od kovida. Ana je moj heroj, tihi, plemeniti, nenametljivi junak koji pobeđuje s osmehom. Ana je jedan od najvećih boraca za koje sam u životu čuo. Priču o Aninoj životnoj borbi nećete čuti nigde drugde i zato sam je podelio s vama. Moramo znati ko su pravi heroji i idoli.

Video: Vezali joj ruke i tukli je u glavu i stomak: Bolničari prebili ženu u liftu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milin

    18. januar 2022 | 08:24

    Zao mi je. Izgubili smo mnogo lekara tokom ove dve godine. Hvala doktorki Ani.

  • Goca

    18. januar 2022 | 00:08

    Bože dragi kakva tragedija, neka joj je večna slava i hvala za sve što je uradila u svom kratkom i teškom životu za druge ne misleći na sebe🙏😪

  • Aca

    18. januar 2022 | 09:52

    Slava joj neka joj laka zemlja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA