≫ 

Dušanka je teško povređena u Starom Merkatoru pre 7 godina: Pala je na razrovanom stepeništu

Kako kaže, njena nesreća dogodila se na glavnom ulazu, ali Stari Merkator dobro poznaje i posećuje i ovu pijacu

  • 9
Dušanka Stari Merkator Foto: Privatna arhiva

"Saobraćajka, saobraćajka", vikali su ljudi kada su me vodili kroz Zemunsku bolnicu, svu krvavu, sa polomljene obe ruke i izbijenih zuba. Pala sam pre 7 godina na polomljenom stepeništu Starog Merkatora, jedva sam se oporavila, a suđenje sa vlasnikom objekta traje već 7 godina - tako za Telegraf.rs priča Dušanka Čobanović, žena koja se sručila na uništenom stepeništu oronulog tržnog centra, u sklopu kog posluje i pijaca na kojoj se danas obrušio plafon.

Kako kaže, sledeće ročište zakazano joj je za 17. januar 2023. godine - dakle za godinu dana.

- Polomila sam obe ruke, 4 zuba, usne iskidala i još se sudim sa vlasnikom, koji ne priznaje polomljene stepenice i moje povrede i to što sam jedva preživela. Pritom imam svu potrebnu dokumentaciju i dokaze. Sad se opet dešava zlo i stradalo je još više ljudi. Potpuno saosećam sa povređenim osobama i tome treba stati jednom na put, da bi se izbeglo da drugi ne nastradaju opet - priča Dušanka koja je, kako kaže, prilikom pada odletela nekoliko metara i udarila u gvozdenu ogradu.

Kako kaže, njena nesreća dogodila se na glavnom ulazu, ali Stari Merkator dobro poznaje i posećuje i ovu pijacu.

Posledice ovog pada dugo je osećala.

- Jedva sam fizikalnom terapijom osposobila ruke. Problem je bio što su mi ofrlje namestili ruke kada se to desilo i posle 5 dana kad sam ponovo snimila, rekli su da sam morala na operaciju ili da mi ponovo lome ruke. Doktor mi je na živo slomio obe ruke... Išla sam na rehabilitaciju, imala ušivene usne i vadila sam zube.

Na pakao kroz koji je prošla ne može da zaboravi.

- O naruženosti i pretrpljenom bolu možete samo nagađati. Hranili su me na slamčicu mesecima i oblačili me, kupali i presvlačili i to bez spavanja, jer nije bilo moguće zaspati.

Kako kaže, zbog ove povrede proces se vodi protiv "Energoprojekta".

Međutim, iz "Energoprojekta" poručuju da oni ne upravljaju tržnim centrom "Novi Beograd" poznatim pod imenom "Stari Merkator" i ovaj objekat , tj. njegovi posebni delovi nisu u vlasništvu "Energoprojekta".


- "Energoprojekt" je 1990. godine završio gradnju pomenutog tržnog centra. Poslovni prostori i garažna mesta u pomenutom tržnom centru su građeni za kupce i prodati su. To je “stari model” tržnog centra gde posebne delove objekta (lokale, garažna mesta) kupuju fizička ili pravna lica i imaju ih u svom privatnom vlasništvu. Vlasnici posebnih delova tržnog centra organizuju održavanje posebnih i zajedničkih delova tržnog centra. Iz tog razloga povreda gospođe koju ste pomenuli u vašem mejlu nema veze sa Energoprojektom. Pijaca je u vlasništvu grada Beograda, starija je od tržnog centra, to je poseban objekat na posebnoj katastrskoj parceli, pored objekta i katastarske parcele tržnog centra. Sa jučerašnjim rušenjem dela spuštenog plafona u objektu pijaca Stari Merkator, "Energoprojekt" se ne može povezati - rekli su nam u ovom preduzeću.

Video: Srušio se plafon na beogradskoj pijaci: Telegraf na licu mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOJAN D

    18. januar 2022 | 17:31

    Čekajte ljudi, povrede će proći, bol nikada ali gospodja se sudi 7god. a sledeće ročište je za godinu dana? Zar stvarno ne postoji zakon da ona danas to naplati i od vlasnika ali i od države koja vlasniku omogucava ovu farsu? Kada ste se već danas setili nje i njenog slučaja, hajde nas sada izvestite kako to ona može da dobije parnicu na sudu u razumnom vremenskom okviru!?

  • Sram vas bilo

    18. januar 2022 | 16:35

    SEDAM godina traje sudjenje????? Sledece rociste zakazano za januar 2023???? Aloooo zemljo,drzavo,tigre ... sramoto

  • Vanja

    18. januar 2022 | 16:50

    Stari Merkator je leglo đubreta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA