≫ 

Miroljub (42) borio se sa koronom tačno 126 dana: "Mašina je mesecima menjala moja pluća"

Ovaj Prokupčanin je u kovid odeljenje primljen 12. septembra prošle godine

  • 9
bolnica prokuplje Dr Aleksa Savić Prokuplje

Foto: Tanjug/AP, Bolnicaprokuplje.com

Nakon tačno 126 dana teške borbe sa virusom korona u prokupačkoj Opštoj bolnici, 42-godišnji Miroljub Stošić uspeo je da pobedi opaku bolest. Ovaj Prokupčanin je u kovid odeljenje primljen 12. septembra prošle godine i od tada traje njegova svakodnevna borba za život.

Pokušaj da se nekoliko prvih dana leči u kućnim uslovima, ovog 42-godišnjaka je umalo koštalo života, jer se u bolnicu javio kada je korona već uzela maha.

- Odmah po dolasku u bolnicu priključen sam na mašinu za disanje sa velikim protokom kiseonika. Nekoliko meseci je ta mašina menjala moja pluća koja se na snimku nisu ni videla, već su bila obična bela mrlja – prepričava Miroljub, prenose "Južne vesti".

Duže od 3 meseca bio je vezan za krevet, a naglašava da su mu sve vreme mnogo pomogli zaposleni u prokupačkoj zdravstvenoj ustanovi koji su 24-sata brinuli ne samo o njemu, već o svim pacijentima.

- Bilo je teško, nekih dana i situacija se uopšte ne sećam, ali je na kraju pobedio život i to je sada najvažnijeo. Mnogo mi znači podrška lekara i medicinskih sestara koju su mi pružali da uspem u svojoj nameri da ozdravim – priča Miroljub.

Naglašava da mu nikada nije nestala vera, te ističe da su mnogi pacijenti koji su ležali sa njim u bolnici izgubili bitku sa koronom, jer sami nisu verovali da će ozdraviti.

Miroljub je krajem prošle i početkom ove godine, nakon višemesečnog lečenja i ležanja u bolničkom krevetu, morao ponovo da uči da hoda, u čemu su mu pomogli fizioterapeuti te ustanove.

I u prokupačkoj bolnici potvrđuju da je Stošić, nakon duge i teške borbe sa virusom, uspeo da pobedi koronu i da se zdrav vrati svojoj porodici.

- Miroljub je pobio sve zakone medicine, on je pobedio i izašao sa oporavljenim plućima, ali i njegova psihička snaga je očuvana. Zadatak lekara je bio da mu pre svega pruže zdravstvenu negu, jer je on bio pacijent sa izuzetno teškom kliničkom slikom i dva i po meseca sa niskom saturacijom – kaže dr Jelena Marković, specijalizant anestezije.

Ističe da je borba za Miroljubov život bila svakodnevna i da su sve vreme bodrili jedno drugog i da je na kraju pobedio opaku bolest.

Video: Ovako izgledaju pluća posle srednje teške COVID-19 infekcije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UROŚ

    18. januar 2022 | 19:42

    SREĆNO.BOG S TOBOM!

  • Hulk

    18. januar 2022 | 18:16

    Za to vreme je taj krevet moglo da iskoristi 10 ljudi i operiše nešto ali on i njemu slični su zauzeli bolnice.

  • JO

    18. januar 2022 | 18:14

    Pobedio? Sad će tek da vidi šta je od njega ostalo i šta će moći a šta sve neće moći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA