≫ 

"Aleksa, ako gledaš ovo, tvoja mama izuzetno pati što te nema. Molim te, vrati se"

Aleksa nikada nije odlazio od kuće, a u danu nestanka je na sebi imao crnu jaknu i garderobu

  • 0
Aleksa Stankovic nestao, foto privatna arhiva,

Foto: Privatna arhiva

Alekse Stankovića (21) iz Kruševca nema od 28. decembra prošle godine.  Igor Jurić, osnivač fondacije "Tijana Jurić", jutros je apelovao na sve građane da se jave ako su ga videli.

- Aleksa je nestao 28. decembra. Moram da kažem da je majka ta koja je prijavila nestanak jer je potpuno bezazleno izgledao njegov nestanak od kuće. Međutim, ispostavilo se da je to bilo sve manje bezazleno. Više od 20 dana tragamo za Aleksom. On je jedno primerno dete bez nekih problema u ponašanju. Pokazalo se da mnogi mladi ljudi nestaju bez ikakvog razloga, tačnije, mi te razloge ne prepoznajemo. Kada je otišao rekao je da ide u inostranstvo i da ne želi više da bude tu. Od tada mu se gubi trag. Ako gledaš ovo Aleksa, tvoja majka je u veoma teškoj psihičkoj situaciji trenutno, molim te, vrati se, jer izuzetno pati što tebe nema - rekao je Jurić za Kurir.

Aleksa nikada nije odlazio od kuće, a u danu nestanka je na sebi imao crnu jaknu i garderobu.

- Poslednjeg ga je videla ujutru majka, 28. decembra, kad je krenula na posao. Aleksa nigde nije radio. Jako je povučen i miran. Uopšte ne izlazi u kafiće i diskoteke. Uglavnom je kod kuće. Igra igrice i ima virtuelne prijatelje. Nema društvo da bismo mogli da pomislimo da je izašao sa njima - rekla je nakon Aleksinog nestanka za Telegraf njegova sestra Dijana.

Osnivač fondacije "Tijana Jurić" je istakao da ne treba isključivati opcije da je postojalo neko vrbovanje jer je Aleksa bio tip dečka koji je duboko bio vezan za igrice i društvene mreže.

- Aleksa je bio izuzetno vezan za računar i za društvene veze. Danas smo često žrtva ucena pa i trgovine ljudima i da ne treba da isključimo ni jednu mogućnost. Znači moguće da je bio u kontaktu preko društvenih mreža sa ljudima koji su ga vrbovali. Majka je i navela da je imao određenu komunikaciju na Instagramu koja je po njoj bila malo čudna i da postoji mogućnost da je upravo to razlog njegovog nestanka - rekao je Jurić.

Ukoliko vidite Aleksu, porodica moli da se javite na broj 0605399700.

Video: Kompletna rekonstrukcija kretanja nestalog Mateja Periša: Novi snimci sa nadzornih kamera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA