≫ 

Beba koja nema ni mesec dana zaražena koronom: Ni majka, a ni dete nisu bili pozitivni tokom porođaja

Nakon porođaja je utvrđeno da je beba pozitivna na kovid 19

  • 0
Inkubator za bebe, beba, Tiršova - Univerzitetska dečja klinika, bolnica

Foto: Milena Đorđević

Beba mlađa od mesec dana zaražena je korona virusom u leskovačkoj Opštoj bolnici ali se oseća dobro, kazao je za Kurir direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević. Kako kaže, prilikom porođaja ni majka ni beba nisu bile izložene virusu.

- Majka i beba nisu bile zaražene korona virusom tokom porođaja. Bile su dobro. Nakon toga, utvrđeno je da je beba pozitivna na kovid 19. Beba je dobro, na Odeljenju neonatologije je i nema teže simptome virusa - tvrdi Dimitrijević za Kurir.

Bebica je stara smo devet dana.

Iako je juče saopštio da je na Odeljenju ginekologije 15 zaposlenih zaraženo kovidom, danas tačan broj nije mogao da precizira.

- Taj broj se stalno menja. Odmah smo odreagovali testrirali sve, oni koji su bili pozitivni poslati su u kućnu izolaciju, ali smo oprezni i svakodnevno vršimo antigensko testiranje i kod osoblja, ali i kod pacijenta. Broj se menja iz dana u dan - dodaje Dimitrijević.

Među zaraženima su i četiri anestziologa, pa je poslednjih dana smanjen broj operacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA