Na odeljenju ginekologije Opšte bolnice Leskovac 15 zaraženih koronom: "Malo je teško, ali šta je, tu je"

- Sada testiramo radnike svakodnevno, da bismo sprečili širenje i čekamo da prođe period inkubacije da vidimo da li je još neko zaražen - rekao je direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević

  • 0
Opšta bolnica Leskovac

Printskrin: Youtube/RTS1

U Službi ginekologije i akušerstva, u toku jučerašnjeg dana korona virus je potvrđen kod 15 zaposlenih i svi koji su pozitivni su udaljeni. Sada vršimo testranje radnika svakodnevno, da bi sprečili širenje i čekamo da prođe period inkubacije da vidimo da li je još neko zaražen, rekao je za juGmediu direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević.

Dodaje da su izvršili kompletno testiranje i dezinfekciju neonatalne službe i Odeljenja ginekologije, kao i da obolelih od jutros nema.

- Odvajamo i starije pacijente, njih testiramo, a na drugoj strani su oni koji nisu testirani, malo je teško, ali šta je tu je. Radimo sve da sprečimo dalje širenje virusa - kaže Dimitrijević.

Kada je reč o stanju u kovid bolnici, direktor ističe da trenutno imaju 30 hospitalizovanih pacijenata i da većina njih nema nikakve simptome.

- Od onih koji su bili na gornjoj ginekologiji, niko nije imao simptome. Radimo testove i ne znamo da li je omikron, ali po simptomima, s obzirom da su lakše kliničke slike može se reći da je taj soj u pitanju - smatra on.

Što se tiče hospitalizovanih pacijenata, Dimitrijević kaže da su to uglavnom starije osobe sa pridruženim bolestima.

- Vrlo su slabe kliničke slike, vrlo retko imaju upalu pluća, potpuno drugačija situacija za razliku od prošle godine, što je dobro - naglasio je Nebojša Dimtrijević.

(Telegraf,rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA