≫ 

Vatrogascu Vladanu izgorela je porodična kuća: Tuđe domove je štitio od vatre, sada mu treba pomoć

Svi koji žele da pomognu Janićijevićima da saniraju štetu, mogu se javiti na broj telefona 063/213136,ili uplatiti sredstva na broj žiro računa 150-9001000570868-72

  • 4
Vatrogasac penzioner Vladan Janićijević Donja Vrbava izgorela kuća požar Foto: GM PRESS

Osamdesettrogodišnjem vatrogascu u penziji, Vladanu Janićijeviću iz Donje Vrbave kod Gornjeg Milanovca, u noći 11.januara, izgorela je porodična kuća.

Uništeno je gotovo sve što je ovaj vredni starac sa suprugom Mirjanom sticao skoro pet decenija, piše GMpress.

Svoj radni vek, Vladan Janićijević je proveo gaseći požare i spašavajući tuđe domove od plamena. Za 38 godina radnog staža, koristio je samo mesec dana bolovanja i prvi stizao da pomogne gde god da zatreba. Ovoga puta, vatra je bila brža.Ostali su samo zidovi, dok je unutrašnjost kuće potpuno uništena.

- Komšinica je prva videla vatru ujutru kad je krenula na posao. Ona i moj sinovac su pozvali vatrogasce, koji su došli i uradili koliko su mogli.Zahvalio bih se tim ljudima na trudu.Sigurno je to duže tinjalo, pa je onda buknuo plamen. Uzrok požara ne znamo, sumnjam da su instalacije u pitanju - rekao je Vladan.

Za požrtvovanost na poslu, Vladan je,kao najbolji vatrogasac, odlikovan i Ordenom rada. Kaže da su uslovi bili teški,a primanja skromna. Sa suprugom je odgajao dve ćerke, ali se za kuću uvek odvajalo da u starosti imaju gde da dočekaju decu i unučiće.Uprkos godinama, ima želju da još jednom krene iz početka i koliko zdravlje i mogućnosti dozvole,kako je rekao, sa svojim potomcima opet oživi mesto na kome je rođen.

-Nema broja koliko sam kuća spasio i gde nisam ušao prvi, to mi je bila dužnost.Moje nisam stigao da odbranim,ali šta da se radi. Da nam deca budu živa i zdrava, a ovo ćemo polako.Kad očistimo,znaćemo šta i koliko treba.Još jednom hvala svima koji su došli da pomognu kad nam je kuća gorela.Skupilo se oko šezdeset ljudi sigurno-kaže Janićijević.

Vladan sa suprugom, zbog njene bolesti, trenutno boravi u Gornjem Milanovcu, gde su bili i u noći požara,pa, na sreću, niko nije stradao, niti povređen.

Svi koji žele da pomognu Janićijevićima da saniraju štetu, mogu se javiti na broj telefona 063/213136,ili uplatiti sredstva na broj žiro računa 150-9001000570868-72.

Video: U požaru izgorela porodična kuća Mančića u Pirotu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apachy

    21. januar 2022 | 09:53

    Za docek u Beogradu je potrosen silan novac a mogao je da se pomoc ili lecenje.

  • OSIGURANJE

    21. januar 2022 | 08:30

    Zar mu osiguranje nije isplatilo štetu jer je imao dobru platu i uplaćivao .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA