≫ 

Radoja (83) nema 9. dan, sin uputio dve molbe - vlasnicima vikendica i nadzornih kamera

Penzionisani radnik fabrike stakla iz Paraćina nestao 12. januara u prepodnevnim časovima

  • 0
Radoje Mirković Foto: Privana arhiva

Penzionisani radnik "Srpske fabrike stakla" Radoje Mirković (83) iz Paraćina već devet dana nije se vratio kući, a posle prijavljivanja nestanka policiji i širokog apela na društvenim mrežama, njegov sin Nebojša organizovao je sa svojim prijateljima i rodbinom grupnu pretragu terena kako bi nekako ušao u trag svom ocu.

Bez obzira na veliki uložen trud, Radoje još nije pronađen, pa je porodica i juče organizovala novu grupu ljudi koja je krenula u pretraživanje grada i okoline. Sin je javno zamolio sve vlasnike kamera da pogledaju snimke od 12. januara, kad je vremešni Paraćinac izašao iz kuće u kojoj je sam živeo u Ulici Marije Bursać.

- On je izašao tog dana u vremenu između 6 i 10 sati, pa bismo pregledom snimaka sa kamera, ako ga je neka snimila, možda mogli da ustanovimo njegovo kretanje. Molim takođe i sve vlasnike vikendica u okolini da provere da se nije možda sklonio od hladnoće u neku od njih - kaže Nebojša, zahvaljujući svima na pomoći, pišu Novosti.

Radoje Mirković Foto: Privana arhiva

U porodici napominju da je Radoje pomalo zaboravljao i imao blaži oblik demencije, ali da je bio solidnog zdravlja, vitalan, i u stanju da sam funkcioniše. Takođe je bio i veliki humanista, dobrovoljno je dao krv više od osamdeset puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA