≫ 

Putari na Zlatiboru se čitavu noć borili sa mećavom: Palo do 30 centimetara novog snega

Najviše je snega palo na Borovoj Glavi

  • 3
sneg srbija Foto: Rina

Usled novih snežnih padavina putari na Zlatiboru čitavu noć su proveli na terenu kako bi putne pravce održali prohodnim. Napadalo je između 10 i 30 centimetara novog snega, a ono što im je otežavalo posao jeste jaka vejavica i slava vidljivost.

- Trenutno su svi putevi prohodni, a tokom noći nismo imali toliko kritičnih tačaka da bismo morali zbraniti saobraćaj za teretna vozila. Najviše je snega palo na Zlatiboru, tačnije na Borovoj Glavi, zatim na prijepoljskoj teritoriji, u Užicu je nešto manje - rekao je za RINU Alen Mušanović iz JP Putevi Užice.

On ističe da se putevi prvog i drugog reda redovno se čiste, mehanizacija je non stop na terenu i ono što je bitno da su u svakom trenutku putevi prvog i drugog reda bili konstantno prohodni.

- Trenutno se radi na čišćenju puteva trećeg prioriteta, ali je sve mehanizacija i ljudstvo u maksimalnoj pripravnosti - dodao je Mušanović.

Na terenu su čitavu noć bili i zaposleni u JKP Zlatibor, koji su čistili putne pravce. Trenutno se radi na čišćenju trotoara i podasipanju ulica.

Video: Muuuuuuu-ke svih vozača: Krave blokirale put na Zlatiboru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA