Redovi ispred kovid ambulanti, svaki drugi testiran pozitivan: Evo kada se očekuje vrh ovog talasa

U Srbiji dominira omikron, ali da i dalje cirkuliše delta soj

  • 9
kovid ambulanta vozdovac vojvode stepe Foto: Telegraf/M.Beljan

Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već 10 dana registruje se petocifreni broj zaraženih. 

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su registrovana 16.403 slučaja zaraze koronavirusom, od 34.817 testiranih uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je još 30 osoba.

Na bolničkom lečenju nalazi se 2.729 pacijenata, od kojih je 113 na respiratorima, navodi se na sajtu covid19.rs.

Od početka pandemije u Srbiji je registrovano ukupno 1.518.024 slučaja infekcije koronavirusom, od testiranih 7.811.784 uzorka. Od posledica kovida 19 preminulo je 13.211 pacijenata, a procenat smrtnosti iznosi 0,87 odsto.

Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već 10 dana registruje se petocifreni broj zaraženih. Dominira omikron, ali da i dalje cirkuliše delta soj. Lekari ističu da se vrh ovog talasa očekuje do početka februara.

Prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora KC Niš rekao je za RTS da se poslednjih dana beleži povećanje broja hospitalizovanih, ali da je situacija pod kontrolom.

Dodao je da za razliku od dramatičnih scena koje se mogu videti u kovid ambulantama, na sreću se taj pritisak ne preliva na bolnice.

- Moja predviđanja su da je uspostavljen evolucioni put između virusa i domaćina gde su zadovoljni i jedni i drugi i da će kovid 19 preći u formu lakše bolesti, ali moramo sačekati - naveo je Janković.

Video: U Zemunu ogroman red ispred kovid ambulante: Ljudi stoje na snegu dok čekaju da se testiraju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BTW

    22. januar 2022 | 09:00

    Ovako je ispred svake C19 ambulante.Sada sam prosao pored zemunske,ista situacija,non stop. Ovo vec traje skoro 2 godine,nista se nije promenilo,to samo pokazuje koliko je sistem truo i nesposoban. Narod ko narod,glup i ogranicen, ne zna da pokaze zube,cvrsto verujem da ce niti drugacije 3.Aprila. Pored svega toga,80% ovih sto cekaju u redu po 6 sati ce opet glasati za AV, kanda nevera,cime ih zavede posle svega? Cudan smo narod. Zoveli

  • Svasta

    22. januar 2022 | 09:51

    Moj kplega i njegova supruga su se vakcinisali trecom dozom i nedugo zatim se porazboljevali od korone. Pitam se samo, cemu vakcinacija onda. Ja se nisam vakcinisao i prelezao sam koronu kod kuce, na zalost, kolega i njegova supruga su u bolnici. Sada nam namecu neke sojeve opet. Kada ce sve to ispitivati na zivotinjama, a ne na ljudima? Dokle bre?

  • Luka

    22. januar 2022 | 08:35

    Za svaku sitnicu testiranje.....Pa i jeste ovce za šišanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA