≫ 

Antifašisti odali poštu žrtvama Novosadske racije: "Da sačuvamo od zaborava i sramnih falsifikata"

Dodaju da je "ovog januara naš grad stigao do novog dna

  • 2
Novi Sad, Obeležavanje Novosadske racije Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Članovi Antifašističkog fronta 23. oktobar odali su danas poštu žrtvama Novosadske racije.

- Svakog januara, mi novosadske antifašistkinje i antifašisti okupljamo se na ovom mestu, boreći se za nešto što smatramo očiglednim, iskrenim i prirodnim – borimo se za sećanje - poručili su okupljeni kod spomenika "Porodica", prenosi portal 021.rs.

- Da sačuvamo od zaborava, relativizacije i sramnih falsifikata. Trideset godina traju pokušaji devalviranja njihove patnje i žrtve, prljanje njihovog stradanja blatom nacionalizma, sitnosopstveničkim planovima stranačkih aparatčika, sitnih i krupnih lokalnih moćnika i Crkve. Svi oni pokušavaju da najveći zločin u istoriji Novog Sada stave u službu dnevne, uvek desne politike, koja za cilj ima novu mržnju od koje oni profitiraju - navode u af23x.

Dodaju da je "ovog januara naš grad stigao do novog dna":

- Dok ovde stojimo, na nepuna dva kilometra od nas planira se postavljanje spomenika onima koji su Novosadsku raciju isplanirali i sproveli. Grad Novi Sad, po nalogu razbojnika iz Beograda i Budimpešte, sprema se za najsramniji potez u svojoj posleratnoj istoriji. Njihovi lokalni poslušnici podvaljuju nam spomenik najvećim fašističkim krvnicima Novog Sada, nazivajući ih "nevinim žrtvama".

- Mi im sa ovog mesta poručujemo: Neće proći! U Novom Sadu i dalje postoje ljudi koji neće dozvoliti ovu uvredu i sramotu. Novi Sad ima svoj bolni, veličanstveni i jedini pravi spomenik nevinim žrtvama Drugog svetskog rata i mi upravo stojimo pred njim - poručili su iz Antifašističkog fronta 23. oktobar.

Video: Zlikovac iz Jasenovca počeo krvavi pohod u selu kraj Banja Luke: Prvi pokolj ustaškog fra Sotone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    22. januar 2022 | 22:52

    Како су одали пошту, тако што су прећутали који народ је извршио геноцид ! ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA