≫ 

Danas oblačno sa slabim snegom: Temperatura u Srbiji do tri stepena

U Beogradu ujutru slab, na širem području grada i umeren mraz. Tokom dana promenljivo oblačno uz slab i umeren severozapadni vetar koji ce sredinom dana i posle podne povremeno biti i jak

  • 0
Beograd sneg

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa slabim snegom, na planinama je moguća i mećava zbog vetra, a najniža temperatura iznosiće minus devet, dok će tokom dana biti do tri stepena.

Jedino će na severu zemlje biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i suvo, dok će u Timočkoj Krajini biti sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Ujutru slab i umeren mraz. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, sredinom dana i posle podne povremeno i jak pa je na planinama moguća i mećava. Najniža temperatura od minus devet do minus tri stepena, najviša dnevna od nula do tri stepena, u južnoj i centralnoj Srbiji ponegde i oko minus jedan stepen.

vremenska prognoza

Printscreen: RHMZ

U Beogradu ujutru slab, na širem području grada i umeren mraz. Tokom dana promenljivo oblačno uz slab i umeren severozapadni vetar koji ce sredinom dana i posle podne povremeno biti i jak.

Najniža temperatura u glavnom gradu od minus osam do minus četiri, najviša dnevna oko jedan stepen.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do nedelje, 30.januara, početkom sledeće sedmice ujutru umeren, lokalno i jak mraz.

U ponedeljak i utorak promenljivo oblačno sa sunčanim periodima i hladno, u većini mesta od minus tri do nula stepeni, a slab sneg očekuje se još samo u ponedeljak ujutru i pre podne u brdsko-planinskim predelima.

Novo naoblačenje, ponegde sa slabim snegom, koje će u utorak krajem dana zahvatiti severne, u sredu će se proširiti i na ostale predele Srbije.

Zatim postepeno toplije, uz porast i jutarnjih i dnevnih temperatura, a provejavanje slabog snega očekuje se uglavnom samo u brdsko-planinskim predelima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA