≫ 

Metar snega na Kopaoniku: Danas će padati u ovim delovima Srbije, slede ledeni dani, temperatura čak i -12

Postepeni porast dnevnih temperatura od sredine nedelje

  • 0

Prema podacima Republičkog hidrometereološkog zavoda, u Srbiji je najviše snega na Kopaoniku, 99 centimetara.

Prema podacima sa mernih stanica, na Zlatiboru je visina snega 42 centimetara, na Crnom Vrhu 34, u Sjenici 19.

Snežni pokrivač u Smederevskoj Palanci je 13 centimetara, u Dimitrovgradu je 12, a u Beogradu i Požegi 10 centimetara.

Najava za danas

 

Tokom jutra hladno sa slabim i umerenim mrazem i pojavom poledice, najavio je RHMZ. Slab sneg provejavaće u centralnim i južnim predelima Srbije.

Slede ledeni dani

 

U ponedelјak i utorak u većem delu zemlјe očekuju se ledeni dani, ujutru umeren i jak mraz, od -12 do -7 °C, lokalno i niže, a dnevna temperatura u većini mesta biće od -3 do 0 °C, osim u Timočkoj Krajini gde će biti toplije, oko 3 °C.

Od srede na severu, a od četvrtka i u ostalim predelima slablјenje jutarnjih mrazeva, ali i postepeni porast dnevnih temperatura.

Povećan intezitet saobraćaja zbog kraja raspusta, vozačima oprez

 

JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni zbog pojačanog intenziteta saobraćaja koji se očekuje tokom današnjeg dana zbog sutrašnjeg nastavka školske godine, kao i da bez zimske opreme ne kreću na put i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Na celoj teritoriji Republike Srbije raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa i ekipe putara su u pripravnosti i spremne da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja, dodaju.

Detaljne informacije o stanju, eventualnim zabranama, odronima, magli, ledu i prevojima na kritičnim deonicama, na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, svakodnevno u 6:00 i 18:00 časova, a u slučaju vanrednih okolnosti i češće, možete naći na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije“.​

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA